Dette gjør den nye Facebook-knappen


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 24. oktober 2009, kl. 00:51

En ny knapp dukket plutselig opp på Facebook på fredag. (ill. Bitnett Teknologia)

En ny knapp dukket plutselig opp på Facebook på fredag. (ill. Bitnett Teknologia)

Nyhetsppdateringer på en litt annen måte

Det var på fredag brukere kunne se at en ny knapp hadde kommet til på forsiden av Facebook. Knappen, som ligger over det det står “Hva tenker du på?”, er noe Facebook-teamet har laget for å deg det viktigste av oppdateringer til en hver tid. Hvis man klikker på der det står “Vis nyhetsoppdateringer”, vil de mest “viktige” eller “interessante” oppdateringene vises på skjermen. Det fungerer slik at en sak blir “viktig” dersom den inneholder mange kommentarer eller at mange “liker” den. Med dette systemet vil det ” viktigste” innholdet bli rangert øverst. Du vil likevel kunne se oppdateringer i kronologisk rekkefølge slik som før ved å klikke deg tilbake til den ordinære nyhetsstrømmen.

Hvis innholdet har 10 kommentarer, eller at 10 av deres felles venner “liker” det, er dette noe som er viktig for deg” (Peter Deng til nyhetsbyrået AP.)

“Flytter litt på ting”

Når disse endringene ble gjort , ble det igjen mye ledig plass. Dette er fordi de såkalte “høydepunktene” som før befant seg på høyre side, nå er flyttet til midten av nyhetsstrømmen. Denne tomme plassen blir nå erstattet med informasjon som blant annet når vennene dine har bursdag, og andre viktige begivenheter.I tillegg har Facebook tatt i bruk en funksjon som var der før, men som forsvant, nemlig oppdateringer om at vennene dine har lagt til en ny venn, eller har blitt fan av en kjendis.

Peter Dreng sier at disse endringene et resultat av tilbakemeldinger fra brukerne, og legger til: “Ingenting forsvinner, vi bare flytter litt rundt på ting”.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB