Mer Windows 7-støtte i ny Firefox-beta


Christofer Nygård
Publisert 31. oktober 2009, kl. 19:12

Lenge har Mozilla Firefox hengt etter Windows Internet Explorer 8 når det kommer til Windows 7-støtte. Det har blant annet ikke vært mulig å se en liste over alle åpne faner ved å holde musa over (eller klikke på) Firefox-ikonet på oppgavelinja, slik som i IE 8. Men dette er nå historie. I Mozilla Firefox 3.6 beta 1, som ble sluppet natt til lørdag, er Windows 7-integreringen på linje med Microsofts egen nettleser.

Den nye Firefox-betaen byr på en rekke forbedringer, samt ny funksjonalitet. Dette inkluderer Personas, som lar deg tilpasse nettleserens utseende etter egne behov. (Ill. Mozilla)

Den nye Firefox-betaen byr på en rekke forbedringer, samt ny funksjonalitet. Dette inkluderer Personas, som lar deg tilpasse nettleserens utseende etter egne behov. (Ill. Mozilla)

Videre er det en rekke nye funksjoner og forbedringer, blant annet:

  • Personifisering (kalt Personas): I Firefox 3.6 kan brukerne personifisere nettleseren, og tilpasse den etter egne behov (utseendemessig). Dette har tidligere vært tilgjengelig som et tillegg, så det finnes flerfoldige temaer å velge mellom
  • Raskere JavaScript-motor
  • Kjappere, mer responsivt brukergrensesnitt
  • Forbedret dra-og-slipp-funksjonalitet, fra skrivebord til nettleser
  • HTML 5-video kan nå vises i fullskjermmodus

Viktigheten av en kjapp og god JavaScript-motor har vist seg gjeldende etter Google Chromes inntog i markedet. Googles nettleser knuste samtlige konkurrenter på mange områder, og var desidert raskest på JavaScript-prosessering. Firefox ble hengende etter og har helt siden den gang forsøkt å ta igjen forspranget. Dette forspranget skal nå være ytterligere innskrenket.

Mozilla har uttalt at Firefox 3.6 etter planen skal slippes ved utgangen av 2009, og at versjon 3.7 vil slippes i løpet av første halvdel av 2010. Firefox 4.0 er planlagt sluppet om cirka ett år.

Last ned MOZILLA FIREFOX 3.6 BETA 1 via denne lenken.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB