Prøv Gaikai snart


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 12. oktober 2009, kl. 20:34

Gaikai vil bli tilgjengelig i beta for oss i Europa. (ill. Bitnett Teknologia)

Gaikai vil bli tilgjengelig i beta for oss i Europa. (ill. Bitnett Teknologia)

Det er lenge siden vi hørte om OnLive, en tjeneste som gjør det mulig å spille gode moderne spill uten å ha de installert, ved at spillene blir streamet over internett. Nå har de imidlertid fått en konkurrent, nemlig Gaikai.

I framtiden kan det faktisk bli slutt på å installere spill lokalt på PC-en. Blir det som vi tror er det eneste du vil trenge en datamaskin og internett slik at spillene blir streamet over internett. Dette krever selvfølgelig god internett, men dette er faktisk mulig. På OnLive skal selv spill som Crysis fungere med god grafikk og ytelse. OnLive blir snart tilgjengelig i beta, dog kun i USA.

Vi i norden får imidlertid teste ut konkurrenten, Gaikai. Dette er for tiden Onlives eneste potensielle konkurrent. Forskjellen fra Onlive og Gaikai er at sistnevnte ikke trenger noen spesielt ekstrem rask internettlinje for å fungere. Gaikai, som er utviklet av Dave Perry, lover ikke at det vil bli den beste ytelsen, men mener at man skal kunne spille gode spill med akseptabel kvalitet.

Her kommer den gode nyheten: vi i Europa er de første som skal få prøve Gaikai. Utviklerne holder til i Nederland, noe som mest sannsynlig er grunnen til at vi i Europa faktisk får prøve det først. Det er litt usikkert når betaen vil settes i gang, men det du må gjøre for å bli med er å gå til denne siden: gaikai.com.

Du kan også lese et intervju av David Perry her: edge-online.com

NB! Det virke som det er mye trafikk på siden nå for den har vært ustabil en stund, men den vil sikkert bli bra i løpet av dagen.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB