Songza – hør på millioner av sanger


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 11. oktober 2009, kl. 19:44

Skriv inn det du leter etter i søkeboksen og hør på musikken rett i nettleseren. (ill. Bitnett Teknologia)

Skriv inn det du leter etter i søkeboksen og hør på musikken rett i nettleseren. (ill. Bitnett Teknologia)

Det finnes mange tjenester som lar deg høre på musikk på internett, til platebransjens store fortvilelse. Songza er en slik tjeneste. Det fungerer som en søkemotor på internett som lar deg søke opp artister og sanger og lytte til de direkte i nettleseren.

Selvsagt er ikke dette populært hos platebransjen, men Songza har ikke sangene på sine servere. De henter derimot sangene fra andre nettsteder, blant annet YouTube, og musikken (og evt. Video) streames så derfra.

Det som er overraskende er at man finner utrolig mange artister og låter der, også flere mindre artister. Dette er en perfekt tjeneste for de som vil lytte til en sang før de eventuelt kjøper den. For kvaliteten er ikke all verden, men holder for mange. Skal du imidlertid blåse de opp på et skikkelig anlegg holder muligens ikke Songza.

Registrer deg og få noen ekstra funksjoner

Det er mulig å lage spillelister i Songza, men dette krever at du registrerer deg, noe som er en kort prosess, og ikke minst gratis. Det er også mulig og dele sangene med venner og kjente. Det eneste som trengs for å bruke Songza er internett, for det er ingen programvare som må lastes ned.

Songza er definitivt en interessant tjeneste, og vil du høre på norske artister eller de mest kjente i verden, så finner Songza det meste. Songza finner du her: songza.fm

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB