TouchFreeze – løser et irriterende problem


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 28. desember 2009, kl. 23:37

De fleste av oss har vel en eller annen gang irritert oss over den følsomme touchpad’en på bærbare maskiner, og er du ikke en av dem må jeg bare si gratulerer. Du er heldig. Det er svært irriterende at man stadig kommer borti touchpad’en mens man skriver. Grunnen er at det resulterer i at musepekeren forflytter seg, og at det du skriver dermed blir helt merkelig, siden det du skriver plutselig befinner seg en annen plass på skjermen.

Her er løsningen

En løsning på det kan være å deaktivere touchpad’en mens du skriver, og ofte kan dette gjøres ved en tastekombinasjon som for eksempel ved ¨å trykke «FN + F7». Dette er ikke en optimal løsning, siden det i lengden blir slitsomt å trykke denne kombinasjonen hver gang du skriver.

En annen god løsning er å installere det lille programmet TouchFreeze. Dette hendige saken er et lite program som kjører i bakgrunnen i Windows. Med dette programmet installert, vil touchpad’en automatisk bli skrudd av/deaktivert, men kun mens du skriver. Med en gang du slutter å skrive vil touchpad’en bli aktivert igjen. Du trenger ikke å gjøre noe utenom å installere programmet. Alt skjer automatisk, og du vil helt sikkert blir glad for å slippe det irriterende problemet igjen.

Foreløpig er ikke alle touchpad’er støttet, så du kan nok møte på problemer. Gi programmet en sjanse, og se om det funker for deg. TouchFreeze fungerer på NT/2000/XP/Vista/7

Last ned TouchFreeze her.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB