Det du behøver å vite om Apple iPad


Christofer Nygård
Publisert 28. januar 2010, kl. 18:45

Man kan si så mangt om Apple, men en ting er sikkert: Voldsomt mye oppmerksomhet rettes mot selskapet hver gang et nytt produkt er i anmarsj. I går kveld var det igjen duket for en lansering av dimensjoner. IPad har vært omtalt hett i både norske og internasjonale medier den siste tiden, og i går fikk Apple-fantaster endelig se de første bildene av Apples neste produkt.

ipad

Apples nyeste invensjon heter iPad. Mye tyder på at det er som en forstørret iPod Touch, med ny funksjonalitet som for eksempel 3G-støtte (på enkelte enheter). (Foto: Apple)

Produktets detaljer lyder som følgende:

  • Høyoppløselig skjerm, 1024×768 piksler
  • 10-timers batterikapasitet
  • 1 GHz Apple-utviklet prosessor
  • Multitouch
  • Kjører iPhone OS 3.2
  • Ingen multi-tasking (dessverre, mener mange)
  • Ikke noe kamera

Annen viktig funksjonalitet iPad kan skilte med er full støtte for Apple AppStores 140 000 applikasjoner, med mulighet for fullskjermvisning. Videre kommer produktet med en rekke spesialtilpassede apps, som blant annet en egen kalender-applikasjon og en e-bok-applikasjon (det blir også mulig å kjøpe bøker i iTunes). Ifølge Engadget.com skal e-bok-konseptet være så «nært du kommer lesing uten en bunke papir i hendene».

IPad bruker, akkurat som iPod Touch og iPhone, Safari som nettleser. Tidlige rapporter tyder på at webopplevelsen på iPad skal være noe utenom det vanlige (dette er også et av områdene hvor iPad er mest aktuelt som verktøy for mange).

Siden iPad benytter seg av iPhone OS 3.2, vil iPhone-brukere kjenne seg igjen med en gang. Dette er både positivt og negativt: Selv om iPhone OS-et er svært godt, har det også en del baksider, som blant annet manglende Flash-støtte.

IPad kan utover det ovenfornevnte gjøre alt iPhone og iPod Touch kan gjøre (unntatt å ringe).

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB