Amerikanerne nærmer seg Google-hackere


Christofer Nygård
Publisert 22. februar 2010, kl. 17:27

google-chinaEtterforskere sier nå at de nærmer seg en løsning på mysteriet, som mange mener har vært støttet av kinesiske myndigheter. Hackerangrepet påvirket flere amerikanske selskaper stasjonært i Kina, deriblant Google, som ble så fornærmet at de truet med å trekke seg fullstendig ut av landet. Angrepet skal ha vært rettet mot e-postadressene til kinesiske menneskerettighetsaktivister.

Financial Times’ nettutgave skriver i dag at angrepet nå er lokalisert, og at det skal være en frilans sikkerhetskonsulent i 30-åra som står bak. Personen skal angivelig ha publisert deler av koden på internett.

Hackerne utnyttet hull i Microsofts Internet Explorer-nettleser for å igangsette angrepet. Dette hullet ble kjapt rettet opp av Microsoft etter det ble kjent.

Den mistenkte personen publiserte deler av koden på et hackerforum, hvor høytstående personer i de kinesiske myndighetene skal ha tilgang.

Tidligere har to kinesiske skoler vært mistenkt for å stå bak angrepene, men ledelsen ved skolene har benektet dette.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB