Takler datamaskinen din spillet du skal kjøpe?


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 2. februar 2010, kl. 22:05

For mange kan spill på PC være en negativ opplevelse. Dette fordi mange kjøper spill uten å sjekke om du faktisk kan kjøre det på maskinvaren som finnes i datamaskinen. Akkurat på dette punktet er konsoller som for eksempel PS3, xBox og Wii overlegne. Konsoller vet man takler spillene man kjøper, og man trenger ikke å bekymre seg for at ting skal «lagge», eller hakke. På datamaskiner derimot, er saken mer komplisert.

Man er avhengig av god maskinvare for å spille de nyeste spillene på markedet, og akkurat her feiler mange. Alfor mange velger å ikke sjekke dette før de går til innkjøp av spill. Dagens lille godbit løser dette problemet, og det svært elegant.

Canurunit.com er en tjeneste på internett som lar deg  sjekke om maskinen din faktisk kjører spillet. Det tjenesten gjør er at den sjekker maskinvaren din opp i mot kravene for å kjøre spillet. Du vil få opp resultatet på en fin, oversiktlig måte.

La oss ta det første først. Du kan enten søke etter en bestemt spilltittel, eller du kan velge et spill fra listen. Etter du har valgt spill vil tjenesten analysere og sjekke om du kan kjøre spillet. Tjenesten krever for øvrig at du tillater java for at det skal virke.

Etter en stund vil resultatet komme opp. Du har hovedsaklig 2 «felt» du må bestå: «Minimum» og «Recommended». Her er det selvfølgelig best å bestå sistnevnte. Hvis du har bestått testen, vil kategoriene være farget grønt. Hvis du ikke besto testen, vil det være rødt. Som du ser på bildet under besto jeg testen jeg prøvde meg på. Det betyr med andre ord at maskinvaren min er god nok til å kjøre spillet.

Heldigvis besto jeg testen. Alt er grønt, det betyr at jeg mest sannsynlig vil klare å spille spillet. (Ill. System Requirements Lab)be

Heldigvis besto jeg testen. Alt er grønt, det betyr at jeg mest sannsynlig vil klare å spille spillet. (Ill. System Requirements Lab)

Alt i alt en veldig kjekk tjeneste som kan få deg til å spare en del kroner på spill du ikke får kjørt. Dagens visdomsord er «ikke kjøp noe du ikke får brukt».

Du finner tjenesten her: canurunit.com

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB