Apple saksøker HTC for patentbrudd


Christofer Nygård
Publisert 3. mars 2010, kl. 12:11

Apple bruker sitt store patentrepertoar i kampen mot iPhone-konkurrenter, og nå har HTC blitt saksøkt på basis av 20 angivelige patentoverskridelser av «iPhone-grensesnittet, underliggende arkitektur og maskinvare».

«Vi kan sitte stille og se på konkurrentene kopiere oss, eller vi kan gjøre noe med det. Vi har bestemt oss for å gjøre noe med det. Vi mener konkurranse er sunt, men konkurrentene bør skape egen teknologi, ikke kopiere vårt», sier Apple-sjef Steve Jobs i en pressemelding.

Som den fremste produsenten av Android-telefoner, har HTC blitt en svært gjeldende iPhone-konkurrent. Det er med andre ord også et slag mot Googles Android-plattform.

Også etter Nokia

Apple er også involvert i et liknende søksmål mot mobilgiganten Nokia, men i dette tilfellet ønsker Apple at Nokia skal lisensiere sine patenter. HTC-søksmålet kan ha samme motivasjon, men dette er ennå uklart.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB