Se film med det sære ascii-formatet


torgeir_berg
Publisert 26. mars 2010, kl. 19:34

Utrolig stilig tjeneste som kan brukes på Vimeo.com, for å vise filmene som ascii-grafikk. Dette kan vel også refereres som ekstrem lav oppløsning, selv om betydelsen ikke blir helt riktig. For de som lekte med pcer fra 1981 er dette en godbit.

Hva er ascii?
For de som ikke helt vet hva ascii er, dreier det seg i sin helhet om tegn. Disse tegnene er de du finner på tastaturet ditt og var på 80-tallet flittig brukt av demo-scenen for grafikk på datidens pcer. I utgangspunktet er det standard for utveksling av tekst mellom datamaskiner. Ascii i seg selv er såpass interessant at det fortjener en svær artikkel om bare det, da tegnsettet brukes som kunst-art, og ved hjelp av ascii som film-format kan man vise film på steinalder-pcer ala 8086 fra tidlig 80-tallet.

Folk flest enes om det nyeste innen tv- og filmteknologi, men jeg sverger til dette når jeg ser film! I hvert fall nesten hele tiden, eller en gang i blant. Eller en gang i året… kanskje.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB