– Støtte for multitasking i iPhone OS 4


Christofer Nygård
Publisert 11. mars 2010, kl. 16:43

AppleInsider melder i dag at iPhone-brukere endelig kan få multitasking-støtte i versjon 4 av iPhone-operativsystemet, som etter planen skal lanseres til sommeren.

Med denne oppdateringen vil Apple løse et av iPhones svakeste punkt, nemlig at det ikke er mulig å kjøre to eller flere programmer samtidig. Her har konkurrentene hatt et solid forsprang, og utviklere av andre mobile operativsystem har lenge brukt dette som argumentasjon for å ikke velge iPhone.

Ferdig utviklet

Kilder sier til AppleInsider at Apple har utviklet et fullverdig multitasking-system i iPhone OS, men ikke noe spesifikt er lekket utover dette.

Ingen tekniske begrensninger

Ryktene om den manglende støtten for multitasking har florert helt siden iPhone OS 2.0 ble lansert. Det har vært spekulert i om det er snakk om en teknisk begrensning, men dette er ikke tilfellet ettersom telefonen er fullstendig kapabel til å håndtere flere programmer samtidig.

Ulempen med multitasking

IPhone har virkelig sørget for et gjennombrudd av mobil gaming, noe man kanskje kan takke Apple for. Ettersom iPhone ikke støtter multitasking gjør dette det mulig for komplekse, ressurskrevende spill å kjøre i operativsystemet – i større grad enn på andre operativsystemer (som for eksempel Android).

Det skal nevnes at multitouch tidligere også har vært spådd på iPhone OS-versjoner, selv om ryktene aldri har stemt.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB