Kommentar: Pause fra Linux – hvordan har det vært?


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 26. april 2010, kl. 23:00

Gjennom et par artikler på Teknologia beskrev jeg hvordan jeg gikk over fra Windows til Linux. Mer om mitt første møte med Linux, kan du lese her. Veien var ikke enkel, og jeg møtte mange problemer. Jeg var tross alt en Linux-newbie da jeg prøvde det. Men siden jeg er over gjennomsnittet interessert i data, måtte jeg prøve det. Etter at Ubuntu var installert skrev jeg ganske tidlig at jeg ikke var sikker på om jeg ville fortsette å bruke Linux. Jeg visste for lite om Linux på det tidspunktet. Etter vel 8 uker, kom jeg tilbake til Windows. Hvorfor?

Ikke permanent – bare et forsøk

Jeg ble fort glad i Ubuntu. Det funket veldig bra for meg, og jeg fikk stort sett gjort alt i Ubuntu som jeg gjorde med Windows. Jeg var nesten forelsket. Da lurer du sikkert på hvorfor jeg sitter her og skriver om at jeg gikk tilbake til Windows? Svaret er enkelt: Jeg ville finne ut om jeg kom til å savne Ubuntu.

Mac er utelatt, for jeg har aldri brukt Mac. Vil gjerne prøve det! Så har noen en Mac å gi bort: oyvind@teknologia.no 🙂

Linux vant

Og jeg fant  ut at det gjorde jeg. Men samtidig var det litt deilig å bruke en Windows-maskin igjen, av en eller annen merkelig grunn. Jeg skal nemlig innrømme at enkelte programmer i Windows er bedre enn enkelte programmer i Ubuntu. Det var hovedsakelig 2 programmer jeg savnet ordentlig i Ubuntu, og det var Microsoft Office og Photoshop. Ja, vi har OpenOffice og GIMP som gratis alternativer, men for å være helt ærlig mener jeg at disse ikke kan måles opp mot hverandre.

Det var derfor litt deilig å kunne bruke disse verktøyene igjen. Men det stopper egentlig der. Resten i Ubuntu savnet jeg. Farten, hvordan systemet var bygd opp, utseende, 3D-effekter, stabilitet +++. Windows 7 er ikke på langt nær like rask som Ubuntu, i hvert fall ikke på min datamaskin. Og jeg har en ganske kraftig PC, for å si det slik. Muligheten til å endre systemet slik jeg vil savner jeg også veldig. Videre skal jeg innrømme at de berømte 3D-effektene var dypt savnet i Windows. Etter min mening ligger Ubuntu og Linux flere lysår foran Windows på dette punktet.

Ubuntu-comebacket kom altså. Dermed er konklusjonen slik: Jeg forblir Ubuntu-bruker. Når det kun er Photoshop og Office-pakken jeg savner, velger jeg heller å kjøre dualboot eller noe, og kun bruke Windows til akkurat det. Windows 7 er et skikkelig bra OS, men i mine øyne er Ubuntu så mye bedre.

Ubuntu, home sweet home!

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB