Razzia hos Gizmodo-redaktør etter funn av iPhone-prototype


Christofer Nygård
Publisert 27. april 2010, kl. 16:52

En av verdens største teknologiblogger, Gizmodo, kunne avsløre en rekke detaljer om det som angivelig skulle være en iPhone 4G-prototype. Den ble mistet på en bar i nærheten av Apples hovedkvarter i California, og Apple har ved et senere tidspunkt vedkjent at de savner en iPhone-prototype. Dette skulle vise seg å bli skjebnesvangert for Gizmodo-redaktøren Jas0n Chen, som fikk sitt hjem ransaket, og medfølgende flere PC-er og servere konfiskert.

Gizmodo-redaktør Jason Chen fikk sitt hjem ransaket av politiet, etter iPhone 4G-avsløringer.

I en bloggpost tidligere i dag kunne Gizmodo-redaksjonen påpeke en rekke ugyldigheter ved ransakelseskjennelsen gitt av San Mateo høyesterett. Blant annet er det i California ikke lovlig å å konfiskere eiendom brukt til journalistisk virksomhet av noe slag. Loven gjelder på nett så vel som på papir, påpeker nettstedet i en e-post til politimyndighetene, som har fått dette bekreftet av ankedomstolen i California.

Se alle de involverte dokumentene her.

Videre påpeker nettstedet at ettersom Jason Chen jobber hjemmefra, teller hans hjem som et såkalt «newsroom» (nyhetsrom), som er beskyttet  av kalifornisk lov.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB