YouTube støtter oppløsning høyere enn full HD


Markus Lund
Publisert 10. juli 2010, kl. 02:45

YouTube har lenge gitt oss muligheten til å endre kvaliteten på videoene sine, slik at man kan tilpasse de til intetnetthastighet og datamaskinkraft. I slutten av 2009 lanserte YouTube støtten for filmer i 1080p, såkalt full HD. Dette var rundt et år etter at de lanserte støtte for 720p og endret formatet på filmene fra 4:3 til widescreen 16:9.

Velg original for å se filmene i 4K (Ill. Teknologia.no)

Nå har YouTube tatt et langt steg videre og lansert støtte for en enda høyere oppløsning enn Full HD, kalt Ultra-HD, eller 4K som formatet kalles.Denne oppløsningen er nesten 4 ganger høyere enn 1080p, og YouTube støtter oppløsning opp til 4096 x 3072 piksler.

En sammenligning av 360p, 720p, 1080p og YouTubes 4K (Ill. Teknologia.no)

4K er ikke allment kjent, men blir trolig arvtageren til Full-HD-formatet.

YouTube skriver også på sin blogg at 4K er den høyeste kvaliteten av video tilgjengelig, og det er ikke billig å kjøpe seg et kamera som støtter denne oppløsningen. Red er et selskap som selger slike videokamera, men prisen for slike kamera er nok sekssifret.

Det er ikke mange videoer tilgjengelig i 4K på YouTube enda, men YouTube har laget en liten spilleliste med fem videoer filmet i 4K som man kan ta en titt på. Det skal sies at det kreves en ganske god intetnetthastighet for å se disse videoene.

Det er vel heller ikke mange som har en så høy oppløsning på datamaskinen sin…

Kilde: http://youtube-global.blogspot.com/

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB