Internet Explorer 9 grensesnitt avslørt


Einar Holten
Publisert 25. august 2010, kl. 19:14

Det har vært flere testversjoner av Internet Explorer 9 tilgjengelig for testing. Noe som manglet fra disse var selve grensesnittet Microsoft ville gi nettleseren. Flere ventet at det ville komme til betaen som blir utgitt den 15. september. En lekkasje fra den russiske siden til Microsoft har nå nærmest bekreftet dette. Tidligere i dag ble nemlig et skjermbilde av grensesnittet avslørt. Bildet ble senere fjernet, men ligger fremdeles i mellomlagret til Bing og Google.

IE9 sitt minimalistiske grensesnitt. Bilde fra ComputerWorld.

Man kan lett se at Microsoft har latt seg inspirere av Firefox med Internet Explorer 9. Kjennemerket ser vi i tilbake-knappen, som er større enn vanlig. En annen detalj er at fanene virker å komme til høyre for adresselinjen, istedet for den tradisjonelle over/under. I følge nettstedet ComputerWorld har IE9 også bare en meny, sammenlignet med IE8s 6 menyer.

Som nevnt kommer den offentlige betaen av Internet Explorer 9 den 15. september. Den blir tilgjengelig bare for Vista og Windows 7 sine brukere. De med Windows XP vil ikke kunne kjøre den fordi IE9 bruker WDDM, som gjør at IE9 kan bruke maskinvareakselerasjon via DirectWrite og Direct2D. Hvilket da XP ikke støtter. De med Vista vil også måtte oppgradere til plattform-oppdateringen som kom i fjor.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB