Fujitsu med trådløs ladeteknologi


Einar Holten
Publisert 14. september 2010, kl. 16:59

Fujitsu har lagt ut en pressemelding hvor de avslører en ny ladeteknologi som lar deg lade enheter helt uten kabel, selv over flere meter. I dag finnes det flere typer ladinger uten kabel, men disse krever at du er i kontakt med en flate. Disse bruker elektromagnetisk induksjon. Med teknologien til Fujitsu kan f.eks. mobilen din stå flere meter i fra ladestasjonen.

Teknologien som brukes er magnetisk resonans som skal være langt mer effektiv enn induksjon som vi i dag bruker. Det vil også være mulig å lade flere enheter pr. ladestasjon.

Fujitsu skal demonstrere teknologien på en konferanse ved IEICE (Institute of Electronics, Information and Communication Engineers) i dag. I følge pressemeldingen forventer Fujitsu å få ut produkter med teknologien en gang i 2012.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB