Øv deg på teoriprøven med ny iPhone-app


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 19. august 2011, kl. 00:06

Tre av fire stryker første gang de tar teoriprøven for klasse B. Dette er dårlig statistikk, men har sammenheng med at mange velger å komme uforberedt til prøven. Flere rapporterer om konkurranser innad i vennegjenger hvor det er høy status å klare teoriprøven uten å lese på forhånd. Det som imidlertid skjer er at disse personene stryker så det synger. En ny iPhone-applikasjon kan kanskje gjøre noe med dette.

Tilnærmet lik teoriprøven

De norske utviklerne i Breakpoint har lagd en applikasjon som skal hjelpe deg på veien til å bestå teoriprøven. Sertifikat Klasse B som appen heter, har mer enn 400 ulike spørsmål som er ganske like de man kan få på en reell teoriprøve. Når man starter prøven på ienheten får man 45 spørsmål fra 9 ulike kategorier. Når man er ferdig med testen får man vite om man har bestått eller ikke, og man får dermed en pekepinn på hvordan man ligger an. Kanskje finner du ut at du må ta testen 40 ganger til, eller kanskje du føler deg selvsikker nok til å dra ned til Statens Vegvesen for å avlegge prøven.

Man kan lage egne tester basert på hva du ønsker å trene mer på. Du kan velge fra de ulike kategoriene, og du kan velge hvor mye tid du skal ha på deg. Du kan også velge hvor mange spørsmål du vil ha under testen.

Ikke bare for teoriprøven…

Før oppkjøringen starter vil sensor stille deg et par praktiske spørsmål knyttet til bilen. Dette kan være for eksempel å sjekke dekkdimensjoner på bilen. Slik spørmål kan det være lurt å ha øvd på, og appliksjonen lar deg også øve på disse tingene.

I tillegg er det en komplett skiltoversikt, slik at du kan før du setter deg inn i bilen faktisk kan forstå hva de enkelte skiltene betyr. Videre gir appen informasjon om hvilke regler som gjelder for de som skal øvelseskjøre, både når det gjelder eleven, ledsager og bilen.

For å være ekstra organisert kan du loggføre hver tur du er ute på når du øvelseskjører. Du kan notere hvor lenge du har kjørt, hvor langt, og under hvilke forhold.

Sitatet under er fra en bruker av appen.

Ble tipset om denne appen ettersom jeg er i full gang med føreropplæringen min. Førsteinntrykket er veldig bra, og jeg gleder meg til å bruke den mer. Forhåpentligvis står jeg teoriprøven på første forsøk nå…

Pluss for en svært fin skiltoversikt og at jeg ikke trenger å være på nett for å ta tester. Denne skal med på hytta neste uke!

Applikasjonen koster 42 kroner i App Store, og kan skaffes her.

Les mer om den på Breakpoints nettside.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB