Kan være slutt for PC-er fra HP


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 19. august 2011, kl. 14:46

HPs PC-salg står for en tredjedel av selskapets omsetning, og det kom som en bombe da selskapet meddelte nyheten i går. HP er verdens største produsent av PC-er, men nå vurderer de å kvitte seg med med deres PC-avdeling, nemlig Personal System Group. Dette betyr dermed ikke bare slutten for PC-ene, men også for deres nettbrett og smarttelefoner. – Vårt WebOS har ikke hatt stor nok suksess hos forbrukerne i markdet, og vi ser en alt for tydelig nedgang i markedsandelen. Det sa HP-sjefen Leo Apotheker om deres nettbrett-operativsystem.

Hvilke konsekvenser dette vil få for PC-verden er nå uklart, men det er ikke sikkert PC-ene forsvinner fra butikkhyllene. HP skal nemlig ha alternative planer for PSG. Dette kan være at de enten former et eget selskap, eller at de selger selskapet.

E24.no

Itavisen.no

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB