µTorrent + mobil og konsoller


Markus Lund
Publisert 23. september 2011, kl. 23:17

µTorrent ble lansert i 2005 for de som ønsket en enkel bittorrent-klient som ikke brukte alt for mye av maskinens ressurser. Siden den gang har populariteten til programmet vokst noe enormt, og nå har µTorrent over halvparten av bittorrent-brukerne, og er desidert størst på sitt felt.

Overfør media til mobiler og spillkonsoller

I en nylig utgitt alpha-utgave(altså stadiet før beta!) har utviklerne bak µTorrent inkludert noe nytt og spennende, nemlig deling av innhold til mobile enheter og spillkonsoller. Rett fra programmet skal det bli mulig å overføre innhold til både iOS, Andorid, Playstation 3 og Xbox 360. Ikke veldig enestående i seg selv, men programmet har også et lurt ess i ermet, konvertering.

Penger, penger, penger

Derimot er dette som mye annet i verden for godt til å være helt sant, da det er en hake ved det hele. I den utgitte alpha-versjonen, versjon 3.1 er det mulig(undertegnede får det derimot ikke til å fungere) å konvertere filene du ønsker til den enheten du velger, slik at avspillingen på enheten din skal være så bra som mulig. Dessverre var dette en funksjon som ikke skulle være med i denne versjonen av µTorrent, fordi dette skal være for de som ønsker å betale. Ja du hørte riktig, betale…Utviklerne bak populære µTorrent er nemlig i full gang med å utvikle en premium-utgave av µTorrent for de som ønsker å betale noen kroner ekstra for noen fine funksjoner, og her er det nok mange som kommer til å protestere. Det er ikke å legge skjul på at flesteparten, selv om det kanskje ikke finnes noen tall, bruker Bittorrent til å laste ned kopibeskyttede filer slik som filmer, musikk osv. Disse personene er i utgangspunktet ute etter å slippe å betale for noe som egentlig koster, så om disse er ute etter å betale noe som helst for et program er vell kanskje tvilsomt? Hva tror du? Det blir uansett spennende å se hvordan dette utvikler seg, og om µTorrent premium blir populært eller ikke.

Du kan laste ned alpha-versjonen allerede nå. (Direkte lenke)

Kilde: redmondpie.comtorrentfreak.com

Bittorrent?

En av hovedfunksjonene til Bittorrent var å gjøre det raskere å laste ned populære filer som ble lastet ned av mange. I stedet for at alle lastet ned filen fra den samme serveren slik at alle måtte dele på den samme serveren, gjorde Bittorrent det slik at jo flere som lastet ned, desto høyere nedlastingshastighet.I stedet for å prøve å forklare hvordan Bittorrent fungere kan du heller se videoen under som BitTorrent, Inc. har utviklet. Er du ikke så stødig på engelsk kan du klikke på lenken under videoen og se en litt tørrere video på norsk som forklarer det samme.


BitTorrent, Explained. from BitTorrent, Inc. on Vimeo.
For de som ikke er så stødige på engelsk.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB