LED-lys skal gjøre hester mer synlig


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 21. november 2013, kl. 10:53

Foto: Sami Gross

Foto: Sami Gross

Ønsker å ta i bruk teknologi for å forhindre ulykker. 

Både når vi går, sykler og kjører er det vanlig å bruke reflekser og lys for å gjøre oss synlig i trafikken. Men hva med hestene?

Et nytt prosjekt på folkefinansieringsnettstedet Kickstarter ønsker har som mål å gjøre også hestene mer synlig i trafikken.

Produktet Tail Lights er et slags LED-belte som festes på halen til hesten, og som bidrar til å gjøre hesten mer synlig, både på dagtid og i mørket. Hva hestene, og andre hester, syns om lyset er ikke undersøkt.

Foto: Sami Gross

Foto: Sami Gross

Ifølge utvikleren av produktet, Sami Gross, kom idéen etter at en av hennes venner ble truffet av en bil under en ridetur, en ulykke som skadet hesten.

– Hver dag må ryttere navigere langs trafikkerte veier for å komme frem til stier. Som oftest, avhengig av tid på året, har det blitt mørkt når rytterne skal tilbake til stallen. Hester blir ofte ikke sett av bilister før det er for sent. Tail Lights vil endre måten vi ser hester på, skriver Sami Gros på Kickstarter.

Batteritid på 15 timer

Sami Gross skal ha jobbet med Tail Lights i fire år, og en av utfordringene med produktet var å få LED-beltet til å lyse godt nok samtidig som det skulle ha en grei batteritid.

Det endelige resultatet har blitt et belte bestående av seks LED-striper som er koblet til en batteripakke, og som skal kunne levere en batteritid på 15 timer med kontinuerlig bruk.

Tail Lights samler for tiden inn penger via Kickstarter, men om Sami Gross skulle nå målet med å få inn 100.000 dollar, omlag 612.000 kroner, vil produktet bli tilgjengelig fra og med mars 2014.

Videoen nedenfor gir et inntrykk av hvordan LED-halen vil fungere i praksis:

Kilde: Cnet

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB