Vil mobilspill ta over for konsoller?


Trond Eilertsen
Publisert 28. desember 2018, kl. 16:22

Konsollen har vært en trofast følgesvenn for mange spillelskere i flere år. For mange er den fortsatt også en favoritt, men tidene endrer seg og ny teknologi utvinnes i rekordfart. Mange spår derfor at den kjente og kjære konsollen er på vei ut av markedet. La oss se nærmere på dette.

Med utviklingen av mobilen, har man på en måte med seg en liten datamaskin hvor enn man ferdes. Derfor har man også med seg mange spillmuligheter. Det kommer stadig nye spill til mobilen, derfor har man ikke lenger like stort behov for masse utstyr for å få den ultimate spillopplevelsen.

Så og si hvem som helst kan i dag utvikle spill og apper til mobilen, så lenge man har rett utstyr og kunnskap. Men de store spillgigantene som har vært på markedet i en lang årrekke er også med på utviklingen. Det er de nødt til for å bestå som spillgiganter.

Det er nemlig antatt at cirka halvparten av spillmarkedet på verdensbasis består av mobilspill. De største inntektene i spillverdenen kommer altså fra spill til mobilen, noe som er et håndfast bevis på at fremtiden til den tradisjonelle konsollen ser mørk ut.

Noen av de største spillene til Nintendo gjennom tidene, som Zelda og Mario Kart, er nemlig på vei til mobilen til glede for mange. Dette vil si at folk i fremtiden kun trenger mobilen for å spille disse favorittene, og de kan ta med seg spillet hvor som helst.

De aller fleste mennesker med en smarttelefon bruker flere timer i uka på å spille, skrolle og fikle med mobilen. Med disse spillene klare for mobilskjermene vil mest sannsynlig ikke antall timer brukt på mobilen avta.

Dette vil ikke bare være til glede for de som vokste opp med spillet, men Nintendo vil samtidig kapre flere tilhengere fordi det i dag er såpass mange som har en smarttelefon og som aktivt bruker den hver eneste dag.

Flere år i frem i tid, vil det trolig ikke lenger være bruk for spillkonsollen. Konsollen er kanskje en fin ting å ha for de aller minste, som enda er for små til å få sin egen mobiltelefon, men fremover vil trolig dette også endre seg.

I fremtiden vil mest sannsynlig alle de kjente og kjære spillene være tilgjengelig for mobil og de aller fleste vil eie en egen mobil. Samtidig blir det stadig vekk utviklet nye spill som også vil gjøre seg gjeldende på markedet. Konkurransen blir større, noe som også øker tilbudet for forbrukerne.

Snart i glemmeboka?


Du får så og si alt du trenger på kun én liten maskin du enkelt kan ta med deg i lomma. En annen del av spillindustrien som også har blitt stadig mer tilgjengelig på mobil er pengespill på nett. Via mobil kan du spille hva som helst, og samle opp bonuser her og der, blant annet Maria casino bonus. Mulighetene er mange, og du går glipp av noe hvis du selv ikke er med på denne utviklingen.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB