Spilleautomater på nett lisensierer filmtemaer


Trond Eilertsen
Publisert 2. januar 2019, kl. 11:09

Spillnettsider gjør mye for å få oss til å bruke nettopp dem, å bruke kjente begreper eller historier er en måte å få oss til å føle oss hjemme på nettsidene deres. Det er ingenting casinoindustrien liker bedre enn å låne fra populære trender fra andre industrier. Du kan finne kopier av det meste, inkludert mange design som ligger faretruende nærme rettighetsbrudd. På internett er det vanskelig å se nøyaktig hvor streken ligger mellom godlynt inspirasjon og kynisk tyveri, men som vanlig er det lett å se at den høyeste kvaliteten oppnås når riktige lisenser blir gitt (eller kjøpt).

Jurasic Park – et populært theme

Det finnes mange nettsider som har spill med kjente themes, eksempel på det finnes på f.eks. slotseksperten.com. Du vil sannsynligvis ikke trenge å bla gjennom mange før du finner et par som ser kjente ut, men med en liten variasjon på merkevarenavn eller design. Vi skal ikke nevne noen syndere direkte her, kun ha det i bakhodet når du ser på spillene som har gått for å få offisiell tillatelse istedenfor.

Hva er kriteriet for en god spilleautomat med filmtema?

Det største problemet som dukker opp når filmtemaer blir brukt i noe annet enn promotering, som PC- eller konsollspill, er at de som regel ikke lever opp til filmen. Enten fordi produktet må bli laget fort for å slippes samtidig som filmen eller fordi de viktigste elementene i filmen ikke oversettes bra til produktet.

Spilleautomater er relativt enkle, og mange av temaene som brukes settes egentlig bare enkelt på toppen av eksisterende funksjoner. Sånn sett har spilleautomater mer til felles med promoteringsmateriale enn med inspirerte produkter, men du kan ofte kjenne igjen god kvalitet på kritiske punkter de velger å gjøre annerledes.

Jurassic Park

Dette er den definitivt mest kjente lisensierte spilleautomaten, ikke minst fordi den har eksistert såpass lenge. Den britiske spillutvikleren Microgaming greier ofte å få tak i lisenser for offisielle filmer til spilleautomatene deres, med varierende resultat. Jurassic Park, derimot, viser at lisensen enkelt kan løfte opp et relativt enkelt spill til et fenomen. Selv om det kom ut i 2014, føles det fremdeles relevant.

Det som trekker spillere til Jurassic Park er at de har justert innsatsnivå og volatilitet for å passe perfekt til publikumet. De har ikke gått fullt inn for å få ekstraspill og funksjoner som trekker fra filmen, men kun noen enkle animasjoner for dinosaurbaserte wildfunksjoner – som den spyttende dilophosaurusen som spytter på andre symboler og gjør de til wildsymboler. Du kan spille lenge uten å bli blakk, vinner greit og får perfekt Jurrassic Park-stemning hele veien.

Planet of the Apes

NetEnt er en av de største spillutviklerne i verden innen spilleautomater på nett akkurat nå. De slurver sjelden med produktene sine, men har ikke alltid vært like flinke til å treffe med lisensierte produkter. De nye filmene i serien basert på Planet of the Apes har vært populære, med 7,6 på IMDB for begge, selv om de ikke har sett ut til å bli de neste klassikerne. Hvem hadde trodd at kombinasjonen av disse to skulle bli så bra?

Denne spilleautomaten er et perfekt eksempel på å innarbeide et tema uten å prøve å klatre ut av begrensningene til formatet. Skjermen er delt inn i «Dawn» og «Rise», som viser til filmene Dawn of the Planet of the Apes og Rise of the Planet of the Apes. Det er to spilleautomater i en, med andre ord, og blir slik med en gang mer spennende. God bruk av musikken fra filmen drar også opp inntrykket!

Bridesmaids

Microgamings lisensierte Bridesmaids spilleautomat er et genialt stykke promotering, som egentlig endte opp med å lønne seg mer for Microgaming enn filmen selv. Ingen så for seg at akkurat dette kom til å bli den nye filmen som Microgaming ville promotere i spillform, spesielt med tanke på at filmen kom ut i 2011 og spillet i 2015. Tydeligvis var det en mangel på kvinnefrontede spilleautomater der ute.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB