Slik kan du finne billige produkter


Trond Eilertsen
Publisert 17. desember 2019, kl. 14:45

Det er ikke noe verre enn å føle seg lurt etter en handel. Man tror man har gjort et kupp, men så finner man ut at konkurrenten hadde varen til enda lavere pris. Noen selskaper har til og med egen forsikring mot høye priser, men det er sjelden man gidder å ta bryet med å gå tilbake til butikken for å fortelle dem situasjonen.

I verste fall finner man det overhodet ikke ut. Men går det an å finne en metode som innebærer at man alltid vil få den laveste prisen, uansett produkt og konkurranse? På nett finnes det hvert fall noen hjelpemidler som kan være til nyttig bruk. De kalles sammenligningstjenester.

Sammenligningstjenester skal alltid være objektive og uten egen vinning når det gjelder å fortelle forbrukeren den fulle og hele fakta. Her skal vi se på noen sammenligningstjenester.

Sammeligne forskjellige varer før du kjøper

Elskling for strømpriser
Det høres nesten ut som en dating-app, men elskling.no er sammenligningstjenesten for strømpriser. De fleste misliker å betale strømregninger, og i hvert fall om man betaler mer enn andre. Det er jo akkurat den samme strømmen man betaler for. Det finnes ikke kvalitet på strøm. Derfor kan man finne billigste strømpriser ved å gå inn på denne nettsiden for å betale minst mulig. Strømpriser er basert på en nettleie og en strømpris, og det er totalprisen du er interessert i. Ikke la deg lure til å gå med på ett forlokkende tilbud, dersom du ikke har lest hele siden med liten skrift.

Sammenligne lån
Det finnes mange som kan levere forbrukslån til folket, men man skal huske på at det kan hende de selv har en interesse av å formidle lån fra ulike tilbydere. Mest sannsynlig vil de selv få en prosent om du velger lån fra dem. Dessuten skal man passe seg for at man får de samme betingelsene man blir lovet, når man skal signere kontrakten. Igjen må vi påpeke viktigheten av å lese betingelsene nøye. For ellers er forbrukslån en genial løsning for dem som har god kontroll på økonomien. Vi kan nevne Loans, Zmarta og Eminentor, men anbefaler statens egen løsning Finansportalen.

Spillsider
Det finnes utallige sammenligningssider for online spill, på sider som beste norske casino finner du listet opp mange spillsider. På slike sider kan man sammenligne betingelser som velkomsbonuser og fordeler/ulemper med spillsider.

Prisjakt alle typer varer
På denne nettsiden vil man kunne sammenligne priser på de fleste produkter på markedet. Dessuten vil må få opp alternative forhandlere og dem som fortsatt har varen på lager. Den rimeligste prisen gjelder for den butikken som har varen i sortimentet. På Prisjakt finnes det flere forskjellige kategorier, slik at det skal være enklere å finne frem til produktet, eller lignende produkter i salg.

Sjekk kategorier som Lys og bilde, telefon og GPS, barn og leker, foto og video. Listen er lang og du kan finne de fleste produkter her.

Noen morsomme sammenligninger av priser:

Ta den tunge letingen selv
Alternativt kan man søke etter produkter selv. Det er vanskeligere å si om produktene er helt like, og derfor er det ikke like trygt å gjøre det på denne måten. Er man likevel rimelig godt kjent med produktet eller lignende produkter, vil man vite hva man skal se etter. Det er for eksempel ikke ensbetydende med høy pris at man vil få høy kvalitet.
Kanskje kan man dessuten nøye seg med en mindre ekstravagant utgave og heller gå for det nest beste. Dette er ofte sant når det gjelder for eksempel sykler, biler, treningsapparat også videre. Dersom man uansett skal trene på et normalt nivå og ikke har ambisjoner om å bli verdensmester, skal være sagt.

Konklusjon
Det er mye å spare på å bruke sammenligningstjenester på nett, fordi man ofte vil finne det absolutt billigste alternativet. Men man må huske å lese vilkårene og betingelsene nøye, for det kan godt hende tilbudene er godt kamuflerte og at tilbudet tross alt ikke var så godt, når man legger sammen utgiftene til slutt. Bruk en sammenligningstjeneste når du er sikker på hva du vil ha!

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB