Hva er nytt med PS5?


Trond Eilertsen
Publisert 18. november 2020, kl. 11:02

Hvis du har lest litt i nettavisene den siste tiden så har det ikke gått en dag uten at den nye PS5 nevnes. Dette er Sony sitt flaggskip av en spillkonsoll som virkelig har skapt furore blant gaming-journalister og ikke minst Play Stations fans.

Dette er nytt med den nye PS5:

* Enklere oppsett

* Nytt brukergrensesnitt

* Nye revolusjonerende kontroller

* Bonusprogram for PS Plus

I tillegg til dette så er det selvfølgelig flere tekniske specs som er utbedret på PS5. Kontrollen har fått mest oppmerksomhet, men i tillegg til dette så er det haptisk feedback, enorm SSD kraft og nye spill som er tilpasset for den nye konsollen.

Når kommer PS5 ut?

PS5 blir lansert ut i verden i forskjellige etapper. Nå har USA og Australia fått tilgang til konsollen. Den lanseres straks i England, men i Norge så må vi forvente å vente litt lenger for å få tilgang på denne konsollen. Den kommer til Norge 19.11.2020 men vi kan nok forvente oss at flere vil kunne selge den på Finn.no. På internasjonale markedsplasser så selges den for svimlende summer helt opp til 200 000,- kroner. Vi vet jo ikke om de faktisk kommer til å selge for dette, men for aller færreste vil dette være aktuelt. Det kan kanskje være aktuelt om du velger å prøve lykken på en casinobonus, som du kan få hvis du klikker her.

Hva er forventningene til den nye play station?Det er noen ganske klare og ikke minst store forventninger til PS5. Flere har påpekt at for å få full utnyttelse av den nye teknologien som PS5 kommer med så må man ha en relativ ny 4K-tv.

Flere forventer at PS5 vil revolusjonere spillopplevelsen som vi har hatt tidligere. Det er ventet at det vil komme en hel ny generasjon 3-d spill og samtidig som spillopplevelsen vil bli en helt annen på vanlig TV.  

Hvem passer PS5 for?

Sony henvender seg til både erfarende og PS4-eiere som ønsker å dyppe tærne i fremtiden for spill – og for sistnevnte er det en konsoll som så sømløst bygger bro over den siste generasjonen og de færreste vil være fristet til å starte opp PS4 igjen.

Den vil nok også passe til deg som har sittet litt på greinen i forhold til å anskaffe deg en egen konsoll. Her har du en toppmoderne konsoll som virkelig har alt du trenger for å få en god opplevelse av en spillkonsoll.  

Vil alle spille bli støttet av PS5

Nei, dessverre så vil det kun være mulig å spille med PS4-generasjons-spill. Dette er en veldig nedside for en del spillere som foretrekker å spille de gamle titlene. Det kan nok tenke seg at det kommer støtte ganske så fort for en del av de populære spillene her.

Hvilke nye spill vil komme til PS5?

Det vil komme flere nye spill til PS5, dette har Sony bekreftet. Vi må likevel smøre oss med litt tålmodighet her. Det kommer nemlig flere titler i første halvdel av 2021:

* GTA7

* Ratchet and Clank

* West Horizon

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB