Daytrading er den nye moten blant investorer


Trond Eilertsen
Publisert 26. juli 2021, kl. 12:47

Mange er oppvokst med at aksjer og investeringer er noe som gir avkastning på langsiktig horisont, og ikke noe man kan forvente å tjene mye på over kort tid. I de senere årene har flere og flere investorer begynt med daytrading, som innebærer at man foretar handler med en mye mer kortsiktig horisont. Mens vanlig tidshorisont på aksjer gjerne er flere måneder eller år, fokuserer daytradere på svært kortsiktige handler, ofte unnagjort i løpet av noen timer på én enkeltdag. Derav navnet daytrading.

Jakten på perfekte akjser

Flere og flere begynner å interessere seg for daytrading, men hva er det egentlig man bør vite før man går i gang med daytradingen? Mange ser etter den perfekte aksjen for daytrading, men det er ikke alltid lett å vite hva man skal se etter.

Først og fremst er det viktig at aksjer har både volum og likviditet. Et stort volum på en aksje, gjør at traderen kan være trygg på at det er mange muligheter for å kjøpe seg inn og selge seg ut av posisjoner til enhver tid. En likvid aksje har en velfylt ordrebok med mange kjøps- og salgspriser, ettersom mange andre ønsker å kjøpe og selge.

Daytradere bruker gjerne en annen tilnærming for å komme frem til hvilke aksjer som byr på gode muligheter, sammenlignet med investorer som har en mer langsiktig tilnærming. Sistnevnte gruppe er gjerne opptatt av å finne ut mest mulig om selskapet bak aksjen, mens daytradere kan være mer fokusert på å finne ut hvorfor aksjen beveger seg, altså hvilke årsaker som forårsaker aksjens bevegelser.

Derfor må daytradere har en inngående kunnskap til finansmarkedet og alle dets funksjoner. Mange følger derfor med på bransjenytt på nettsteder som daytrader.no. Ettersom daytradere jobber under mye kortere tidsperspektiver med hver investering, er det viktig å holde seg helt oppdatert på hva som skjer på nyhetsfronten, spesielt innenfor bransjen der de vurderer muligheten for handler.

Når det skjer utviklinger som fører til aksjebevegelser, er det derfor viktig at daytradere reagerer lynkjapt, og det er derfor viktig å ha evnen til å holde hodet kaldt og fokusere på oppgaven uten å bli overlumpet av stresset.

Ikke en tradingform som passer alle personligheter

Passer ikke alle…

Mange unge investorer ser på daytrading med store interesse, og man har ved flere anledninger kunnet lese suksesshistorier i avisene om unge, fremadstormende daytradere med stor suksess. Samtidig er ikke dette noe som nødvendigvis passer for enhver investor.

Ettersom alt skjer svært raskt når man driver med daytrading, krever det stor dedikasjon i form av tid og forpliktelse. Mange mener at daytrading ikke passer for passive og risikoaverse tradere etter som det er snakk om raske bevegelser og volatilitet.

Mange setter imidlertid pris på den store risikoen som daytrading har, ettersom det gir muligheten for bedre gevinster.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB