Investeringer etter COVID-19: Sektorer verdt å merke seg


Trond Eilertsen
Publisert 28. juli 2021, kl. 02:50

I 2020 gjorde den globale pandemien at verden havnet i nedstengning, noe som hadde en betydelig effekt på alles privatliv og bedriftsnæringen. I det vi farer gjennom 2021, virker det som om noen av endringene som har vært nødvendig på grunn av COVID-19, har nå blitt permanente i livene våre og også på arbeidsplassen, og etter hvert som økonomien gradvis kommer seg igjen, finnes det enkelte investeringssektorer som det forventes skal blomstre i det vi går inn i en post-pandemisk verden, i følge flere finanseksperter.

CFD er en populær form for trading på finansmarkedet, et verktøy som gir investorer muligheten til å diversifisere porteføljen sin, så vel som enkelt å få tilgang til de globale markedene. Men hva er CFD-handel? CFD står for differansekontrakt, og denne kontrakten lar investorer spekulere på prisbevegelser uten å faktisk eie det underliggende aktivumet. For investorer og tradere vil, etter COVID-19, en fler-aktivabasert strategi spredt over et sektorområde hjelpe til med å holde en bedre posisjon, der det oppnås potensielle investeringsavkastninger mens risikoene blir mer effektivt håndtert.

Teknologi

Grunnet globale nedstengninger, har personer på tvers av alle kontinenter brukt internett i mer omfattende grad. Online shopping og jobbing hjemmefra har blitt normen og det kom et enormt press på nettverk og bedrifter når behovet for å bli digitalisert ble en høy prioritet. Derfor har modernisering av digital infrastruktur blitt mer nært forestående, etter hvert som utviklingen av den virtuelle økonomien fortsetter å akselerere.

Det oppstod også økt implementering av automasjon og robotikk, grunnet årsaker som sosial distansering og redusert personell. Kunstig intelligens kan øke produktiviteten til mange industrier, samt redusere kostnader og fremme en produksjonslinje av menneske-maskinsamarbeid, utover COVID-19 sin påvirkning.

Denne trenden har definitivt akselerert på grunn av viruset, og kommer til å bli vedlikehodt etter pandemiens ende, med kunstig intelligens som en kjerneteknologi i fundamentet til nesten ethvert steg av et selskaps utviklings- og opprettelsesprosess. World Robotics 2020 Industrial Robots-rapporten fra International Federation of Robotics viser en rekord på 2,7 millioner industrielle roboter i drift på fabrikker rundt om i verden.

Med dette i tankene, har forsterkningen av teknologisektoren være klar og tydelig, og det ser bare ut til at dette skal fortsette i verden etter COVID-19. Dette investeringstemaet er globalt og kan påføres alle egenkapitalmarkeder, med mulighet for å tenke på langtidsinvesteringer.

ESG-investering

Miljømessige, sosiale faktorer og styresett (ESG) som grunnlag for investering har blitt mer populært de siste årene, og er en trend verdt å følge med på etter COVID-19. Pandemien understreket fryktene for klimaendringer, hvor ett eksempel er reduksjonen av forurensning, grunnet reduksjonen av reising til og fra jobb.

Pandemien har også sørget for økningen av bærekraftige investeringer og produkter. Folk har i større grad vurdert mer bærekraftige måter å reise på, i det bedrifter retter fokuset mot å introdusere progressive retningslinjer med sosial påvirkning som hovedtanke.

Helsepleie

Koronaviruskrisen har klart viser viktigheten av helseindustrien, og det har vært rask vekst av innovasjoner i denne sektoren. Dette er ideelt for dynamiske investorer, med langsiktig investering i tankene. Helserelatert investering forventes å øke i de kommende årene i det vi entrer post-koronaterritorium, noe som vil støtte mangfoldige utviklinger i helsesektoren.

Fjerndiagnostisering har blitt mer vanlig, og selskaper har blitt mer aktive i laboratorier, testing og online/fjerndiagnostisering – noe som har resultert i prisøkning av andelene deres nylig. Suksessen i dette området kan føre til videre bruk av disse fjernbaserte diagnostiske tjenestene. Helsekrisen har vært en åpenbar katalysator, og helsesektoren har allerede prestert bra i det siste og fortsetter å nå nye høyder i det vi går videre i verden.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB