5 grunner til at folk spiller videospill


Trond Eilertsen
Publisert 9. desember 2021, kl. 14:19

Folk i alle aldre liker å spille videospill av en rekke ulike årsaker. Videospill gir mening og alle spiller av en grunn. Å identifisere din motivasjon for å spille kan hjelpe deg å opprettholde moderasjon eller omdirigere interessen din til andre aktiviteter.

Uansett om du er en gamer, en bekymret forelder eller partner, eller en profesjonell som er interessert i å vite mer om spillverdenen, da er denne artikkelen for deg.

Hvorfor folk spiller videospill: 

Nyhet

En nyhet eller variasjon holder livet mer interessant, morsomt og engasjerende. Videospill gir deg muligheten til å gjøre noe nytt. Med over 1 million spill der ute, fins det uendelige mengder nye spillopplevelser.

Du kan spille et Massive Multiplayer Online Role-Playing Game (MMORPG) som World of Warcraft og oppleve noe nytt med hvert område du utforsker. Du kan danne allianser, få venner, fullføre oppgaver og skaffe ting. Alle disse møtene har potensiale til å være noe nytt.

Spill er moro

Det sier seg selv at videospill er morsomt. Dette er grunnen til mange ideer diskutert i denne artikkelen. Men de er også morsom på grunn av belønninger. Variabel belønninger er belønninger gitt ut tilfeldig . Spillere kan beseire en fiende og få en sjelden gjenstand. De vet de vil få en viss gjenstand når fienden er beseiret, men ikke en sjelden en. Det føles fantastisk når de får en sjelden gjenstand. Det får spilleren til å ønske å beseire en annen fiende for å få den samme følelsen. Men sannsynligheten for å få en til sjelden gjenstand er ekstremt liten.

Det samme prinsippet gjelder for spilleautomater og gambling. Du vil ikke alltid treffe jackpott, men av og til gjør du det. Variabel belønning er det som får forbrukerne til å komme tilbake til kasinoer som comeon.com, og er en lignende opplevelse for spilling.

Samling

Mange videospill gir deg muligheten til å kjøpe gjenstander og ting. Du kan finne gjenstander og ting gjennom handel, kjøp eller gambling, eller så finner du dem tilfeldig gjennom hele spillet. For å skaffe ting og karakterer i CS:GO, må du satse ved å bruke en spilleautomat lignende simulator. Noen spiller ikke engang Counter-Strike: Global Offensive; de bare gambler om karakterer. Det er utallige videoer på YouTube av folk som gambler etter ting ved å åpne kasser eller loot-nokser.

Måle Progresjon

Folk liker progresjon. Det er tilfredsstillende å anstrenge seg og se positive resultater, og videospill gir utmerket muligheter til å gjøre det. Hvert videospill holder oversikt over fremgangen din og belønner deg når du oppnår mål.

Rømme fra Situasjoner

Verden er full av utfordringer. Når verden rundt oss blir for mye for oss, søker vi tilflukt. COVID-19 er et utmerket eksempel. Når vi føler oss hjelpeløse i møte med pandemien, er det en lettelse å rømme til et trygt virtuelt miljø. Kanskje vi prøver å unngå problemer på skolen eller på jobben. Kanskje du føler du manger retning i livet ditt. I alle fall kan det å rømme inn i et videospill hjelpe deg med å takle problemene dine.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB