Google Chrome 3.0 lansert


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 8. oktober 2009, kl. 19:49

Chrome 3.0 er nå lansert, kun for Windows vel og merke. (ill. Bitnett Teknologia)

Chrome 3.0 er nå lansert, kun for Windows vel og merke. (ill. Bitnett Teknologia)

Selv om ikke Chrome har tatt verden med storm, har de i hvert fall jobbet effektivt. Nettleseren, som er om lag 1 år har nå allerede kommet i versjon 3.0. Google lover bedre hastighet i denne versjonen, javascript skal nemlig kjøre 25 % raskere enn forgjengeren. Siden den aller første betaversjonen har javascriptytelsen økt med 150 %! Med tanke på sikkerheten har også Google gjort kritiske inngrep og tettet flere sikkerhetshull.

I tillegg til ytelse og hastighet har det også skjedd noe på utseendefronten. Når man nå åpner nye faner vil man nå møte en mer brukervennlig side som lar deg gjøre flere ting enn i tidligere versjoner. Den største forandringen utseendemessig er at det i versjon 3.0 nå er støtte for såkalte themes, eller temaer på som det heter på norsk. Dette er kort sagt en funksjon som lar deg endre hvordan Chrome ser ut. Ved å installere ulike temaer vil Chrome se annerledes ut ved at farger og menyer bli forandret. Les mer om Chrome temaer her.

Offisielt sluppet for Windows, Mac og Linux-brukere må vente

Mange har allerede prøvd denne versjonen i beta eller developer-versjon, men det er altså nå at versjon 3.0 offisielt er sluppet og erklært stabil. Foreløpig er Chrome kun sluppet for Windows, men Mac og Linux-versjonen ventes før 2010.

Bruker du Chrome vil den mest sannsynlig oppdatere seg selv, men det er også mulig å gjøre dette manuelt, ved å gå inn i menyen og velge ”om Chrome” og deretter trykke oppdater.

For mer informasjon, vennligst besøk Googles blogg.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB