Kina satser hardt på kunstig intelligens


Trond Eilertsen
Publisert 26. september 2017, kl. 11:00

Innen 2030 skal Kina være blant verdens beste til å utvikle teknologien bak kunstig intelligens.

Det skal investeringer på atskillige milliarder dollar i de kommende årene sørge for.  Kina har lagt fram en plan som skal gjøre landet til en av verdens ledende innen utviklingen av kunstig intelligens fram mot 2030. Det skal skje ved å bygge opp en lokal industri, som de kinesiske myndighetene vurderer vil få en verdi på 150 mrd., som tilsvarer 958 mrd. kr.

Så sent som i juni offentliggjorde lokalregjeringen i Tianjin planer om å etablere et fond på fem mrd. dollar for å støtte AI-industrien.

Ifølge New York Times har Kinas vilje til å investere i den teknologiske utviklingen av kunstig intelligens økt etter googles AI-computer AlphaGo i mai beseiret verdens ledende spiller i et brettspill.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB