
Foto: Snapchat
Snapchat-sjefen snakker ut.
I november ble det kjent at Snapchat-gründer Evan Spiegel hadde takket nei til et historisk milliardtilbud fra Facebook. Sistnevnte selskap ønsket nemlig å kjøpe opp Snapchat for svimlende 18,5 milliarder kroner, men Spiegel lot seg ikke friste.
- Les også: Snapchat med stor oppdatering
- Les også: 4,6 millioner Snapchat-brukernavn og telefonnumre lekket
– Kortsiktig gevinst
På sosiale medier har det kommet mange reaksjoner på at Snapchat takket nei til tilbudet. Mange stiller seg uforstående til at Spiegel valgte å si nei til den enorme pengesummen.
For de fleste er 18,5 milliarder en sum man bare kan drømme om, og de fleste ville nok også svart ja uten å tenke seg om.
Så hvorfor avslo Spiegel tilbudet?
I et ferskt intervju med Forbes forklarer gründeren hvorfor 18,5 milliarder ikke var nok til å overbevise ham.
– Det er veldig få mennesker i verden som får mulighet til å bygge en bedrift som dette. Å bytte det mot en kortsiktig gevinst er ikke særlig interessant.
Den kortsiktige gevinsten Spiegel sikter til ville altså vært på 18,5 milliarder – en kortsiktig gevinst de fleste ville levd godt med.
Spiegel forteller også om en annen årsak til at han takket nei til pengene. Han mener nemlig at Snapchat har et overtak på Facebook.
Grunnen til dette skal være at da Snapchat i 2012 avslo Facebooks første forsøk på å kjøpe opp tjenesten, lanserte Facebook sin egen app – Poke. Denne appen ble en total fiasko, og Snapchat mener dette var et tegn på svakhet.
Kan Instagram konkurrere mot Snapchat?
Like før jul i fjor lanserte Facebook-eide Instagram en ny funksjon kalt Direct. Dette gjør det mulig for brukerne å sende bilder og video til enkelbrukere på tjenesten, altså privat.
Implementeringen av denne funksjonen kan sees på som et svar på Snapchats økende popularitet, der privat bildedeling står i fokus