Slik tjener du penger på sosiale medier


Trond Eilertsen
Publisert 19. desember 2019, kl. 11:13

Har du også kastet deg over sosiale medier trenden? Trenden som handler om det å tjene penger på sine sosiale profiler? Mange har allerede gjort nettopp dette, og har sosiale medier som sitt ene og alene levebrød, eller som en biinntekt.

Ønsker du å satse på sosiale medier som en salgskanal? I denne artikkelen gir vi deg et par tips til hvordan du finner veien til topps.

Velg måten du ønsker å tjene penger på

For mange har sosiale medier blitt en gullgruve. Beyoncé kan for eksempel tjene så mye som 8,5 millioner kroner på ett Instagram-innlegg! Nå er det ingen norske profiler som tjener så mye på ett innlegg – men mange av de norske influenserne kan også tjene flere tusenlapper, og for mange er dette deres eneste jobb.  

Før du starter en ny sosial profil er det viktig at du bestemmer deg for måten du ønsker å generere inntekt på. Skal du tjene penger på sosiale medier ved hjelp av trafikk til nettsiden, eller skal du tjene penger på din egen profil ved hjelp av sponsorer og reklame? Noen gjør gjerne begge deler også. 

Vær unik

For at din profil skal skille seg ut, er det viktig at du gjør noe litt annerledes enn alle andre. På denne måten vil du tiltrekke deg oppmerksomhet. Velg et tema til profilen din, og sørg for at du alltid følger dette temaet i hvert eneste innlegg. 

Er for eksempel snus det utvalgte temaet profilen din skal følge, er det viktig at hvert innlegg har noe med akkurat dette å gjøre. Malplasserte innlegg kan skremme bort følgere, og det er følgerbasen din og temaet ditt som forteller sponsoren om hvor attraktiv din profil er. 

Tv2 på YouTube, bra eksempel på sosiale medier opphausing

Gjør det fordi du vil 

Å tjene penger på sosiale medier kan være en tidkrevende oppgave, som ikke nødvendigvis lønner seg sammenlignet med hvor mye arbeid du legger ned. Det er derfor viktig at du liker det du gjør, og at du gjør det fordi du har lyst. 

Lag gjerne en liste over hvorfor du har lyst til å drive med sosiale medier, og skriv ned målene dine også. Pass på at målene er realistiske og gjennomførbare. 

Kontakter

Mulighetene på sosiale medier starter som oftest med at du knytter kontakt med nøkkelpersoner. Knytt kontakt med dem som driver med det samme som deg, og ta også kontakt med potensielle sponsorer til aktuelle innlegg. 

I tillegg kan en sponsor og andre kontakter lenke tilbake til din profil, noe som kan øke aktiviteten på profilen din. Slik kan du få spons og samtidig spare penger på å gjøre profilen din mer spennende.

Oppretthold en aktiv profil 

Og sist men ikke minst – sørg for at du alltid opprettholder en aktiv profil. 

Husk også å svare aktivt på kommentarer og meldinger. Slik skaper du kontakt med følgerne dine og de vil føle seg sett. Vær blid og hyggelig, og ta imot konstruktiv kritikk med åpne armer. 

Ikke glem å bruke hashtags og tags i både innlegg og stories, da dette vil gjøre det lettere for nye følgere å komme over akkurat din profil. 

Lykke til!

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB