4,6 millioner Snapchat-brukernavn og telefonnumre lekket


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 1. januar 2014, kl. 20:36

Foto: SnapchatDB.info

Foto: SnapchatDB.info

Hackere utnyttet sikkerhetshull. 

En nettside ved navn SnapchatDB.info skal ha publisert en liste som inneholdt over 4,5 millioner brukernavn og Snapchat-tilknyttede telefonnumre.

Selv om nettsiden i skrivende stund er suspendert, skal listen i en lengre periode  vært fritt tilgjengelig for nedlasting.

Da siden var oppe stod følgende informasjon:

– Du laster ned telefonnummer og brukernavn fra mer enn 4,6 millioner brukere. Folk bruker ofte samme brukernavn rundt omkring på nettet, så du kan bruke denne informasjonen for å finne telefonnumre assosiert med Facebook og Twitter-kontoer, eller for å enkelt få tak i telefonnummet til folk du ønsker å komme i kontakt med.

Hackerne skal ha utnyttet et sikkerhetshull i Snapchats API for å få tilgang til brukernavnene og telefonnumrene.

– Øke bevisstheten

Overfor TechCrunch har hackerne uttalt seg:

– Vår motivasjon bak denne lanseringen var å øke folks bevissthet rundt dette problemet, samt å legge press på Snapchat for å få dette sikkerhetshullet fikset. Det er forståelig at oppstartsselskaper har begrensede ressurser, men sikkerhet og personvern bør ikke nedprioriteres. Sikkerhet betyr like mye som brukeropplevelsen gjør.

TechCrunch har gjennomgått hackerangrepet mer detaljert, så om du ønsker mer informasjon besøk dem.

Du lurer sikkert på om ditt brukernavn og telefonnummer er lekket? På denne nettsiden finner du det ut.

Oppdatert 02.01.2014 kl 16.44: Selv om det ikke er bekreftet er det mye som tyder på at kun amerikanske kontoer er påvirket av hackingen. Det skriver blant annet teknologinettstedet Wired.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB