Velg riktig publiseringsverktøy til hjemmesiden


Trond Eilertsen
Publisert 20. oktober 2020, kl. 10:39

En hjemmeside bør planlegges før lansering. Det er mange faktorer å ta hensyn til før den kan synliggjøres på nett. Det er viktig å ha et bilde av hvordan den skal se ut, og hvem den skal representere. Dersom du skal designe en hjemmeside til deg selv, kan du fokusere på blogg, bilder og andre ting som du ønsker å fremheve.

Om du skal bygge en hjemmeside til bedriften er det viktig at du fokuserer på en oversiktlige og informativ nettside. Du finner enkelt frem til design og maler som ligger klart til bruk online. Du kan også bruke tid på å sette deg inn i koding og andre verktøy som bidrar til at hjemmesiden blir tilfredsstillende.

Illustrasjon: PxHere

Fokus på brukervennlighet og design

En hjemmeside bør være i et brukervennlig design, for at den lett skal kunne leses. Det bør også være enkelt å navigere seg gjennom nettsiden. Du bør derfor fokusere på en oversiktlig meny, der kategorier avgrenser hvert tema. Her er det viktig å vurdere farger og design, for å fremheve merkevaren på best mulig måte.

Når du skal velge riktig publiseringsverktøy må du tenke på sidens brukervennlighet og andre viktige faktorer. Det bør være enkelt å legge inn flere kategorier, slik at nettsiden blir oversiktlig for dine potensielle kunder og samarbeidspartnere. La deg inspirere av casinosider som tilbyr poker og andre nettspill. Du kan også ta en titt på nettsidene til dine konkurrenter.

Bruk av mal eller eget webdesign

Det vanligste publiseringsverktøyet er WordPress. Her kan du velge om du ønsker å bygge nettsiden selv, eller bruke en ferdigmal. Dersom du ønsker å bygge en hjemmeside fra starten av, kreves det mer kunnskap. Mange velger derfor å ta kontakt med en profesjonell aktør i markedet. Du vil da få hjelp til å bygge nettstedet slik som du selv ønsker.

Det første som bør gjøres er å finne et domene som passer. Dersom du allerede har en merkevare eller et navn, bør du finne et domene som samsvarer med dette. Deretter bør du finne en logo som du er fornøyd med. Du kan benytte deg av et gratis logodesign, eller bruke penger på en profesjonell logodesigner. Det viktigste er at logoen matcher med både merkevare og nettside.

Illustrasjon: PxHere

Link til blogg og nettbutikk

Det er mange grunner til at det kan være lurt med en hjemmeside. På denne måten blir du lett tilgjengelig og synlig på nett. Før du bygger nettsiden bør du vurdere hvilke egenskaper som er viktig for deg. Om du skal selge varer eller tjenester, bør du vurdere å integrere en blogg. Du kan også velge et publiseringsverktøy som støtter en nettbutikkløsning.

Hjemmesiden bør linkes til både blogg og nettbutikk. Dette øker rangeringen i de ulike søkemotorene. Du vil derfor få flere besøkende om du opererer med flere sider på nett. I den forbindelse bør du bruke et design som kan brukes på alle nettsidene. Slik blir det enklere å kjenne igjen merkevaren din.

Bruk av digital markedsføring

Allerede før du starter med hjemmesiden, bør du ha en ide om hvordan du skal markedsføre siden. Dette gjør du effektiv ved å bruke sosiale medier. SoMe er en betegnelse for alle de sosiale media-kanaler som brukes i dag. Ved å bruke tid på å finne målgruppen din, blir det enklere å finne frem til riktig bruk av SoMe.

Link gjerne til dine SoMe-kanaler direkte på hjemmesiden. Bruk disse kanalene effektivt når du skal markedsføre bedriften din. Design og logo bør gjenspeiles på alle produkter som du bruker på nett. For å få best resultat bør du også benytte søkemotoroptimalisering og innholdsmarkedsføring på dine nettsider.

Økt synlighet på nett

Om du jobber aktivt med søkemotoroptimalisering og innholdsmarkedsføring, vil hjemmesiden dine bli mer synlig på nett. Du bør derfor følge med på statistikker som er tilgjengelig i publiseringsverktøyet ditt. Både WordPress, Facebook og Instagram tilbyr statistikker over hvor mange som har besøkt nettsiden din. Dette bestemmes ut fra blant annet kjønn, alder og demografi.

Ved å ta hensyn til design, merkevare og markedsføring vil du nå lettere ut til målgruppen. Det krever derimot at du planlegger strategisk fra starten av. Du bør derfor bruke tid på planlegging, før du starter jobben med hjemmesiden.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB