Android på vei opp, iPhone dominerende på internett


Christofer Nygård
Publisert 29. mars 2010, kl. 04:03

Den nyeste Mobile Metrics-rapporten fra det mobile annonse- og analyseselskapet AdMob, viser at Android er på full fart oppover når det kommer til mobilt nettbruk. IPhone som plattform er fremdeles dominerende på verdensbasis, men Google er snart er oppe i ryggen på Apple i amerikansk sammenheng.

Diagram: På verdensbasis er iPhone fremdeles dominerende med 50 prosent av markedet. Android er "up-and-coming" med 24 prosent, og stiller omtrent likt med Nokias Symbian. (Foto: AdMob)

Tallene for USA skiller seg fra resten av verden (se diagram over) med en større Android-andel og ved at Symbian nærmest er ikke-eksisterende. Nokia og Symbian har slitt med det amerikanske markedet lenge, hvor RIM (BlackBerry) holder en sterkere stilling.

Videre økte nettrafikken på smarttelefoner med 193 prosent i løpet av de siste 12 måneder, ifølge rapporten.

Det er ventet at Apples iPad – som kjører iPhone OS – vil øke iPhones markedsandeler ytterligere. IPad kommer i butikkhyllene 12. april, og det er svært mye spenning knyttet til hvilken mottakelse den får av brukerne.

Rapporten kan leses i sin helhet i dette PDF-dokumentet.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB