Spotify blir sosialt og lar deg spille av lokale filer


Christofer Nygård
Publisert 27. april 2010, kl. 18:32

Dagens nyhet om at Spotify vil integrere Facebook Connect-støtte i neste oppdatering, mottas med spenning blant norske og internasjonale medier. Musikktjenesten som har tatt Europa med storm blir dermed sosial, og et vel av nye muligheter vil åpne seg.

Spotify begir seg inn på ukjent land, men har så absolutt de nødvendige forutsetningene til å lykkes. Med en solid, internettkyndig brukerbase vil Spotify kunne bli en solid samarbeidspartner for Facebook. Men muligheten til å dele informasjon med venner og bekjente i Spotify-klienten er i størst grad fordelaktig for Spotify selv, som ikke bare skaper en fullverdig medieklient med integrering av lokalt musikkbibliotek, men også danner konturene av en omfattende sosial musikktjeneste.

Omfattende endringer

Etter vellykket oppdatering tar det ikke mange sekundene før man legger merke til de visuelle endringene i klienten. Rammen er som før, men en rekke nye detaljer har blitt lagt til, som for eksempel muligheten til å sortere gode låter ved å stjernemarkere dem. En tilleggsfunksjon til spillelister, som enkelt lar deg plukke ut musikk du liker.

Spotify støtter nå også avspilling av lokal musikk du har liggende på maskinen. Det betyr at Spotify i bunn og grunn er en fullverdig musikkspiller på linje med for eksempel iTunes. Riktignok er det kun snakk om enkel funksjonalitet som musikkbibliotek og importering av filer.

Les mer om oppdateringen på Spotifys nettsider.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB