FILM: Jeg fatter ikke hvordan hun får det til


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 6. november 2011, kl. 21:00

Kate Reddy er småbarnsmor til Emily og Ben, og hun er gift med Richard. De fleste mødre nøyer seg med å være hjemmeværende og syns det å vaske klær og lage middag er den beste jobben i verden. Slik er det ikke for Kate. Hun jobber i et finansselskap i Boston, og kunne ikke tenkt seg noen annen hverdag enn å løpe fra jobb til hjem.

En dag får Kate tilbud om en jobb for selskapet. Hun tar jobben, og det vil bety at hun må være i New York flere dager i uken. Hun skal samarbeide med Jack Abelhammer, og alle vet vel at når en mann og en kvinne samarbeider i en komedie, så utvikler det seg ofte følelser mellom dem.

Uten at Kate følger med, går livet hennes forbi henne mens hun sitter på et kontor i New York. Supermammaen som tidligere klarte å sjonglere mellom jobb og familie, har kanskje for mange baller i luften?

Jeg fatter ikke hvordan hun får det til (utrolig lang tittel!) er en fin komedie som får deg til å le. Det er første gangen jeg har sett dette plotet vises i en film; en småbarnsmor som også er høyt aktet i et finansselskap. Som regel er det enten eller. Vi får servert mange pinlige øyeblikk både på jobb og fritid, men det ligger hele tiden en tristhet under overflaten. Datteren til Kate skjønner at mamma er mye borte, og adjø-scenene stikker i hjertet. Mange vil kanskje kunne kjenne seg igjen i filmen, med jobb, barn, mann og fritid om hverandre. Filmen passer godt i nåtidens samfunn, og er verdt å få med seg av den grunn. Nå skal det sies at skuespillerprestasjonene er så som så. Sarah Jessica Parker (Sex and the City) er alltid like stiv i alle andre roller enn Carrie, men Pierce Brosnan hadde jeg ventet mere av. I bunn og grunn er det Emma Lyle i rollen som Kates datter som gjør jobben best.

 

 

Originaltittel: I don’t know how she does it
Regissør:
Douglas McGrath
Produksjonsår: 2011
Lengde: 89 min
Sjanger: Comedy
Skuespillere: Sarah Jessica Parker, Pierce Brosnan, Greg Kinnear, Christina Hendricks, Emma Lyle, Olivia Munn, Kelsey Grammer, Seth Meyers

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB