Student arrestert etter støtende meldinger på Twitter


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 27. mars 2012, kl. 16:25

Tidligere denne måneden falt Bolton-spilleren Fabrice Muamba om under en fotballkamp mot Tottenham. Hjertet sto stille i hele 78 minutter. En hel verden har i tiden etter vist sin støtte til Muamba, som nå skal være på bedringens vei.

Spillere fra andre lag i serien sendte blomster, meldinger og gaver, og ba for at han skulle klare seg. Twitter var fylt med støttende meldinger. Det ble opprettet egne hastags; #Pray4Muamba og #PrayForMuamba.

De fleste meldingene var støttende, og uttrykte medfølelse til både familie og Muamba selv. Men ikke alle. Studenten Liam Stacey skrev nemlig flere usmakelige tweets rettet mot Muamba.

– Lol. F*** Muamba. He’s dead!!!, skrev han på Twitter. Flere andre rasistiske tweets ble også postet etter dette.

– Noen hacket kontoen min

Twitter-meldingene ble ikke godt mottatt blant andre folk på Twitter, og det var flere som anmeldte ham til politiet. Det gikk ikke lang tid før studenten satt i arresten hos Politiet i England. Liam Stacey nektet imidlertid på at han stod bak meldingene på Twitter, og påsto at noen hadde hacket kontoen hans. Denne forklaringen trakk han senere, og endret den til at han hadde drukket den dagen han postet meldingene.

– Jeg var på en bar da jeg hørte hva som hadde skjedd med Muamba. Jeg vet ikke hvorfor jeg skrev det. Jeg er ingen rasist, og flere av vennene mine har ulik kulturell bakgrunn.

I følge BBC News skal Stacey være bak lås og slå i 56 dager, for rasistisk ordensforstyrrelse i offentligheten.

 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB