Anmeldelse: Playstation All-Stars Battle Royale


Jonas Bäcklund
Publisert 30. november 2012, kl. 00:36

Mange har hatt gleden av Nintendos spillhit “Super Smash Bros”. Playstation vil ikke være noe dårligere, og kommer nå med Playstation All-Stars Battle Royale. Det er veldig likt sin storebror fra Nintendo, men appellerer kanskje mer til deg som sverger til Sonys konsoll.

Uoriginalt

Plottet kjenner vi fra mange andre spill. Playstation All-Stars Battle Royale er et klassisk plattform fighterspill, hvor du har 22 av de mest kjente karakterene fra Playstationspill å velge mellom. Der i blant Sackboy, Ratchet & Clank, Big Daddy (BioShock), Nathan Drake (Uncharted) og Kratos (God of War). Deretter kommer du på en bane med begrenset område, hvor du skal kjempe med nebb og klør, kuler og krutt, og massevis av andre angrepsmekanismer mot en gitt motstander.

Du kan enten spille en mot en, en mot en mot en, fire mot hverandre, eller to mot to. Poenget er å få flest poeng etter endt runde. Disse får du ved plusspoeng for drap, og minuspoeng for død. Det finnes også forskjellige gamemodus, hvor du kan spille på flest poeng etter en gitt tid, førstemann til x-antall drap og sistemann til x-antall død. Mye vi har sett før med andre ord. Og for all del. Drap høres kanskje svært voldelig ut, men det er bare morokjemping som ikke er skadelig på noen måte.

Det funker

Til tross for en noe uoriginal setting og gameplay, så funker det. Det skal en del til for å ha andre forventninger enn akkurat det når du kjøper den typen spill. Med andre ord, du får det du forventer. Det jeg liker spesielt med spillet er banene som er i konstant forandring. Plattformene endrer posisjon og forandrer form. I tillegg har du også noe som skjer i bakgrunnen, som plutselig popper frem som hindre i spillet. Det er også gøy at de forskjellige playstationkarakterene har angrep som samsvarer med spillet de kommer fra. Men igjen. Det er vel noe man skal forvente.

Det jeg ikke forventet derimot, var komboen du kan skaffe deg. Ved å ha kontroll på kampen og påføre motstanderen skade, bygger du poeng i et kombometer. Når det er fullt, får du et spesialangrep, som så godt som sikrer deg et drap. Du kan levle det opp fra 1 – 3, hvor angrepet på 1 har sjanse til å bomme, mens angrepet på level 3 så godt som garanterer deg å bli en massedrapsmann.

Sett ditt eget preg

Samtidig som du kjemper, både on- og offline, samler du erfaringspoeng. De går på dine individuelle karakterer, og brukes egentlig bare som å indikere hvor god du er med gitte fighter. Du kan også være heldig og få gjenstander så du kan sette ditt preg på spillet og din favorittfigur. Alt i fra antrekk, presentasjon før kamp, seiersmelodi, bakgrunner og ikoner. Dette kan du stolt vise fram i det du gruser trynet til en motstander ned i skitten og vinner kampen.

Liten varighet

Enspillerdelen er egentlig ikke så mye å snakke om. Historiespillet gir ingen lang eller dyp historie, men den er forskjellig opp mot hvilken karakter du er. Du kjemper deg i gjennom noen baner, for så å motta erfaringspoeng. Kjedelig etter de par første gangene. Det som virkelig betyr noe, er å spille med vennene dine, eller over nett. Dessverre blir spillet litt kjedelig etterhvert, da det ikke er mye variasjon.

I tillegg er det litt kjedelig at nesten halvparten av karakterene er halveis ukjente, med mindre du virkelig er en playstation-nerd. Spillet er også veldig ubalansert. Sackboy og Jak & Daxter er svært gode på det aller meste, som står i stor kontrast til for eksempel Raiden og Sweeth Tooth, som fungerer like bra som hest i stige.

Konklusjon

Et klassisk fighterspill som leverer som forventet, men ikke særlig mer enn det. Det eneste som trigger deg til å spille er oppgraderinger til utseendet, som ikke appellerer særlig. Ubalanserte karakterer er også et stort problem, så dette må patches en del før man virkelig kan prøve å spille seriøst. Intet “must-have-spill”, men kan fungere greit når du har pause fra andre spill, eller for å dra fram på gamingkveld med folka dine.

Terningkast: 3


Fakta:

Sjanger: Plattform fighter
Utgiver: Sony Computer Entertainments
Plattform: PS3, PS Vita

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB
Kommentarer: