Curiosity the game nærmer seg slutten


torgeir_berg
Publisert 6. mai 2013, kl. 01:12

Jeg sjekket ut ett spill jeg ikke har hatt gleden av å være med på fra starten av, Curiosity. Ute på nettet ligger et hav av indie-titler fra en litt mindre innsjø av spill-produsenter, alle med samme naive tankegods om å «get there» med sin visjon. Det er ikke noe i veien med å ha ambisjoner, eller drømmer. For meg og hundretusener andre betyr det at vi får oppleve ting vi ikke var forberedt på. Konkurransen er stor og presset ligger på bunnen av Marianer-gropen. Innimellom dukker det opp noen med en så fantastisk og brilliant idè at de får hele verdens oppmerksomhet akkurat lenge nok til at deres spill slår rot i industrien.

curiosity!

Jeg vet ikke hvordan jeg skal begynne å forklare dette spillet, ord blir fattig, er dette det kjedeligste spillet jeg har spilt? Eller vil jeg sitte oppe hele helgen å chippe løs klosser i håp om at noe nytt skal skje i laget under, mens jeg filosoferer over hva denne premien vi skal få innebærer? Skaperen bak spillet, Peter Molyneux forklarer det slik; du klarer ikke å la vær å tenke på det, men du kan definitivt gjøre noe med! Vel, han forklarte det ikke slik, men det var sånn jeg valgte å tolke tanken bak spillet. For noen sinnsro får jeg ikke, noe de er frekk nok til å påstå. Alt i spillet dreier seg om forventning om at noen skal plukke opp røret og svare i den andre enden. Det er ihvertfall inntrykket jeg fikk av telefon-ventetonen de spilte av hele tida!

Er dette bare nok en gimmick der spillskaperne er for lat til å lage et ordentlig spill, eller er dette rett og slett en genial tolkning av den menneskelige psyke og noe vi alle kan delta i som vil forandre oss som mennesker? Så mange spørsmål, altfor få svar, og mange stakkars touch-skjermer der ute som får gjennomgå, det eneste du skal gjøre er jo å trykke med fingeren på touch-skjermen, frenetisk, på klosser som skal knuses. Jeg skal forklare spillet ordentlig, dette er tross alt en spill-vurdering.

1352279576.11

En uventet hendelse, spillere bruker spillet til å være kreativ.

Curiosity the game

Spillverdenen du møter er en kube. Denne kuben består av milliarder av mindre kuber. Som spiller skal du ta et lag med kuber om gangen, når alle kubene i overflaten er tatt begynner du på et nytt lag under det forrige laget med kuber. Er du med så langt? Her er det som  gjør dette spillet så sykt tiltrekkende og irriterende; innerst i kuben er det en premie, denne premien kommer i form av en video, som ifølge produsenten vil forandre deg som menneske, og husk! Bare en person får tilgang til denne videoen, og han kan dele den med andre eller beholde den selv. Jeg spilte dette spillet litt i går kveld, mest av alt fordi jeg ikke hadde stort annet å foreta meg på Lørdagskvelden… vel du vet, Dorthe Skappel var klar med siste nytt fra underholdningsfronten, er ikke fan. Men også mest fordi jeg da kan si at jeg deltok, for hvem vet, kanskje dette er et spill som vil forandre noe virkelig stort? Underveis i spillet vil 22cans legge inn nye ting du kan gjøre/ikke gjøre, for variasjon tenker jeg. Gud dette spillet trenger mer variasjon, ihvertfall for å holde meg hektet, tror jeg trykket feil og traff home-knappen underveis og endte opp i menyen på nettbrettet mitt. Fant ut at det var likesågreit.

Produsente 22cans lover instendig at dette ikke vil bli anti-klimakset vi alle venter på, videoen inneholder viktig informasjon, spennende informasjon, ny informasjon! Så hva venter vi på? Chip løs på den forbanna kuben folkens! Jeg vet ihvertfall at jeg skal være der når videoen forhåpentligvis blir lagt ut til oss dødelige. Hvem vet? Kanskje jeg blir den heldige eieren av videoen? I såfall kan dere forvente dere verdens-åpning her på Teknologia.no, med brask og bram, i nærmeste fremtid, dere har mitt ord!

Utgiver: 22cans

Plattform: Android og iOS

Sjanger: Puzzle/experimental

Utgivelsesår: 2012

For en nærmere titt finner dere spillet gratis på playstore for Android og appstore for iOS.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB