Sponset: Samsung skal lansere nytt TV-beist


Sponset
Publisert 14. mai 2014, kl. 13:29

sams

Selskapet lanserer samtidig et kurvet netteksperiment.

Det er ikke så altfor mange år siden siden store, tunge kasse-TV-er var standard i norske hjem. Også den dag i dag står slike beist på TV-benker rundt omkring i landet.

Men samtidig har det skjedd en revolusjon. Kasse-TV-ene regjerer ikke lenger. Nå er det flatskjermer som gjelder. De har blitt tynnere og tynnere, men har samtidig økt i skjermstørrelse.

Iløpet av de siste årene har bildekvaliteten også fått seg en skikkelig «boost». Nå får vi HD med 4k-oppløsning, noe som kan gi krystallklare bilder.

Nå er Samsung i ferd med å lansere sitt neste flaggskip, noe de selv kaller «det neste store steget innen teknologi».

Produktet det er snakk om er en kurvet UHD-TV, med 4 ganger bedre oppløsning enn vanlig HD.

Buet skjerm

Skjermen er altså kurvet – buet. Dette betyr at skjermen ikke er helt flat, men kurvet i kantene. Du kan se for deg et ark som bøyes lett.

Samsung mener sin kurvede TV gir en helt ny seeropplevelse. Blant annet skal det gi mer nærhet til innholdet og en større dybde. Det skal det bli mer naturlig å se TV på denne måten, fordi vi ikke ser alt «rett frem».

For å være helt ærlig har jeg enda ikke sett en kurvet TV i virkeligheten. Men jeg fikk en større forståelse for hvordan det kan oppleves gjennom Samsungs nye netteksperiment.

Gjennom curvedexperiment.com får hvem som helst muligheten til å utvide dataskjermen via mobiltelefonen. I starten skjønte jeg lite av hvorfor dette skulle være interessant, men det skulle vise seg å være ganske stilig. Ved hjelp av å flytte på mobiltelefonen får man en opplevelse av hvordan kurvede TV-er oppleves.

– Vi ville gi brukerne en virkelig gjennomført engasjerende opplevelse. Og siden datamaskiner og et mobilenheter aldri er langt ifra hverandre i disse dager tenkte vi på å koble disse to sammen, slik at vi kunne skape en kurvet verden”, sier Marcus Wallander og Kenna Magnussom, som jobber som creatives hos Great Works, i en pressemelding.  

Teknologien som er tatt i bruk er HTML5 kombinert med akselerometerdata fra den mobile enheten.

Hvis du har lyst til å se selv kan du ta en titt her.

Samsung har også offentliggjort litt «behind the scenes»-materiale som viser hvordan eksperimentet ble laget.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB