Nettverket til Sony Play Station ble satt ut av hackere


Trond Eilertsen
Publisert 12. januar 2015, kl. 13:55

Lizard Squad har påtatt seg ansvaret for å ha angrepet Sony og bokstavelig satt deres online PlayStation nettverk ut av spill. Sony’s gaming-service ble blokkert, og brukere som forsøkte å logge seg inn, fikk ikke tilgang til konsollene sine

Hackerne som kaller seg Lizard Squad har erkjent at det er de som er ansvarlige for angrepet på nettverket til Sony’s PlayStation. Mange spillere opplevde derfor problemer med forbindelsen til andre spillere i løpet av weekenden.

Brukere som forsøkte å logge seg inn, ble møtt med en melding om at ”Siden ble ikke funnet! Men det er ikke din feil. Det er noe galt med internett”. Sony sier at ”Vi er klare over at noen av brukerne våre har hatt problemer, og vi jobber for å rette opp problemene så raskt som mulig”, men utover dette ga de ingen informasjon om årsaken til problemet.

Lizard Squad utbasunerte kreditt for å ha satt Sony ut av spill via sin egen Twitter-konto. En talsperson fra Sony uttalte at ”Vi undersøker fortløpende hva som er årsaken til problemet”, og bekreftet at servicen nå igjen fungerer som normalt.

Sony Playstation og Sony Pictures følger hverandre

Det er imidlertid ikke første gangen at Sony opplever angrep fra hackere. Den siste måneden var en hackergruppe som kaller seg Guardians of Peace ute med et angrep på datanettverket til Sony Pictures, der de stjal og la ut filmer og konfidensiell informasjon på nettet.

Lizard Squad er blitt forbundet med flere angrep der kundeservice har kollapset, og også andre former for angrep har voldt problemer, blant annet Microsoft’s XBox Live-service i tillegg til gaming video-streaming-service Twitch og Call of Duty og Destiny i tillegg til Fifa spillservere.

Hackergruppen hadde Sony’s PlayStation’s nettverk som mål også i august der servicesenteret ble angrepet. Dessuten ble det fremsatt bombetrusler mot Sony Entertainment Online’s president, John Smedley. Dette førte til at et fly som han var ombord i, måtte omdirigeres til en nærliggende flyplass for å bli sjekket i tilfelle trusselen var reell.

Sony’s PlayStation Network er blitt utsatt for en serie angrep av hackere. Sist, i 2011, brøt nettverket sammen i flere dager, og personopplysninger, inklusive opplysninger om kredittkort, epost-adresser og passord til mer enn 70 millioner brukere ble berørt. Sony er blitt kritisert for hvordan de taklet denne situasjonen, og ble da også bøtelagt med 250 000 pund av ICO, Storbritannias vakthund for databeskyttelse.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB