LiveBlox – bygg applikasjoner uten koding


Trond Eilertsen
Publisert 18. januar 2016, kl. 09:16

Koding er vanskelig?

Inntil nå har utvikling av software applikasjoner vært reservert for de som innehar høyt spesialiserte ferdigheter, noe som krever en dyp forståelse av programmeringsspråket som kan ta flere år å mestre. I tillegg til dette, uten omfattende erfaring, skriver ofte programmerere langsomt og det er potensielt vanskelig koding. Det er ganske vanlig for folk å ha en visjonær idé, men ikke ha evnen til å gjennomføre det i den virkelige verden.

Selv for de mest drevne av eksperter, vil de fortsatt trenge å endre, rekompilere og Recode programmer for ulike plattformer. Hvis du skriver noe på Windows vil ikke det fungere på en iPhone.

Dette er en pressemelding

Apulus presenterer LiveBlox

Apulus, ett Hong Kong-basert selskap, ledet av Robert Ewbank (engelsk) og Niklas Karlsborg (norsk), har utviklet en programvare-plattform, LiveBlox, som tillater etablering av kraftige programmer uten å måtte skrive en eneste linje med kode; I stedet kan du sette iden din til liv ved å kun dra og slippe blokker og slik får du bygget en applikasjon. Det har ett veldig enkelt grensesnitt som gjør det til et kraftig verktøy, enten du er nybegynner eller har en master i IT.

LiveBlox gir også en vri til tidligere områder som video og lydredigering spesielt i et levende miljø. Støtte for flere grensesnitt, med eksisterende programvare og plugins, tillater brukere å utvide sin arbeidsflyt ved hjelp av LiveBlox sine evner.

Etter 3 år med utvikling satser vi på å gi ut LiveBlox i slutten av april 2016.

En crowdfunding Indiegogo kampanje for å bidra til å støtte LiveBlox utvikling starter den første uken i februar 2016.

Hvordan det funker

LiveBlox har hundrevis av blokker som hver gjør en bestemt oppgave. De kan kobles opp og dette danner funksjonaliteten til programmet. Dette gjøres ved hjelp av dra og slipp, noe som gjør det enkelt å lære og bruke.

Som et eksempel vil en kamerablokk ta opp video fra et webkamera, og hvis dette var koblet til et ansikt deteksjon blokk, ville alle ansikter på videostrømmen bli oppdaget. Dette kan da være knyttet til en del som spiller ut en melding, for eksempel «hallo» når ett ansikt er synlig på kameraet. Dette er et enkelt eksempel, men skildrer konseptet. LiveBlox tillater langt mer kompliserte scenarier og programmet er egentlig bare begrenset til fantasien.

Drag_and_drop_to_build_gui

Big_pipeline

Du kan deretter bygge et GUI (grafisk brukergrensesnitt). Dette er den delen sluttbrukeren av programmet vil se. Det gjøres ved hjelp av GUI Builder. Man velger elementene (widgets) fra en liste og arrangerer dem i oppsettet.

Når du er ferdig kan programmet bli eksportert og kjørt på andre plattformer. Vi tar sikte på å støtte Windows, Linux, Mac OS X, IOS og Android.

exported_application

Produktvurdering

LiveBlox ble unnfanget av Robert Ewbank, utdannet i elektroteknikk ved Universitetet i Southampton.

«Jeg laget opprinnelig LiveBlox (eller FlexCV på den tiden) til å hjelpe meg mens jeg bygget programmer, spesielt de som involverte datamaskin-visjonering. Jeg har brukt titusenvis av timer til å lage det til hva det er i dag. Det startet som ett lite verktøy, i dag er det en stor platform.»

Robert følger opp med:

«En rekke oppgaver ved å lage en programvare må gjentas om og om igjen. Jeg følte det må være en måte å bygge noe der delene kan gjenbrukes og parametere kan visualiseres og endres under kjøring.»

Han møtte Niklas i Siem Reap, Kambodsja, et fantastisk land som de begge elsker.

«Første gang Rob forklart programvaren for meg hørtes det veldig komplisert ut. Jeg kommer ikke fra en tech-bakgrunn så jeg trodde det var noe jeg hverken kom til å forstå, eller ville klare å bruke. Da jeg prøvde det og innså jeg hvor enkelt det var å bruke, følte jeg meg ‘empowered’ om den nye verden som nettopp ble åpnet for meg. Jeg visste straks at dette var noe som ville styrke muligheten til folk som før ikke kunne ta fordeler av denne teknologien. »

Fremtiden og utvikling

Et av hovedfokusområdene under utviklingen av LiveBlox var datamaskinen visjon, nærmere forklart at det tillater programvaren å oppdage objekter, farger, bevegelse og andre funksjoner i video, og handle på disse funksjonene. For eksempel sporing av biler, telle mennesker eller lete etter en bestemt gjenstand i en video feed. Tidligere var dette en mulighet som kun var tilgjengelig for fagfolk, mens nå er det mulig å lære underveis ved hjelp av å bruke den enkle metoden hvor man kobler de samme fargede portene på blokkene.

Et annet område hvor LiveBlox har et stort potensiale er ved bruken av video- og audio prosessering. Det er mulig å bygge rørledninger som kan gjøre effekter, filtre og prosessering på lyd- og videostrømmer på en svært fleksibel måte. Den kan kjøres i «real-time» eller offline ved bruk av tidslinjen og lasting fra filer, eller en blanding av begge deler.

For avanserte brukere, inneholder LiveBlox også et python skripting grensesnitt, noe som tillater egendefinert koding til å skrives og kjøres inne i programmet.

Egendefinerte blokker kan lages av brukeren mens programmet kjøres slik at det gir deg ubegrensede muligheter.

Et tidslinje-system tillater at sekvensielle hendelser programmeres i programvaren, slik at noe kan skje etter en viss tid, for eksempel starte et videoklipp eller endre en parameterverdi.

Mange andre funksjoner vil også være tilgjengelig, for eksempel:

3D Scene Rendering, 2D-grafikk, Nettverk, punktskyer, Logic, matematikk, Bildebehandling, Feature deteksjon, Objekt deteksjon, komprimering, brukergrensesnitt komponenter, Web, brukerdata, for eksempel tastatur og mus, spillkontrollere, Lister / bord, konverteringer, strenger, Projection Mapping, videoeffekter, I / O: Kamera, SDI, Fil, DVI, Audio, tut, Syphon og mer.

Industrier

LiveBlox har en fleksibilitet som gjør at bruken vil spenne over et bredt spekter av bransjer.

Disse omfatter prosjektering og vitenskapelig(kommer ikke på et annet ord i farta), hvor LiveBlox kan erstatte eksisterende verktøy for å forbedre produktiviteten og gi bedre forståelse av databehandling. For eksempel, i robotikk, kan det være et kraftig verktøy for å forstå omverdenen og styre roboten.

Folk som bruker video i sitt daglige liv kan også dra nytte av LiveBlox, dette inkluderer Video Forensics, Visual Dj, overvåkning, Video Marketing, Live Streaming og kringkasting.

Folk som utvikler interaktiv kunst og installasjoner vil elske den nye friheten LiveBlox gir dem.

Et annet viktig område for LiveBlox er utdanning, både fra et formelt miljø som skoler og universiteter, men også fra mer hverdagslige entusiaster som ønsker å lære om konsepter ved programmering, uten å måtte gå dypt inn i koding.

Området data visjon er et bredt felt som er ventet en stor vekst i den nærmeste fremtid og LiveBlox er forventet å være en del av denne ekspansjonen.

LiveBlox i bruk

LiveBlox overrasket positivt i Amsterdam med en videokampanje for Magnum Iskrem, hvor programmet ble brukt til å generere bilder som ble projisert på veggene fra en båt som kjører ned kanalene i Amsterdam.

Dette innebar en teknikk hvor infrarøde kameraer ble brukt til å fange bevegelsen av veggene. LiveBlox brukte så denne informasjonen til å regne ut nødvendig transformering for å projisere sprites (videoklipp) på veggen som syntes å være statisk på bygningen, selv om båten var i bevegelse. Tenk å være på en båt med en projektor som viser en ildkule som holder seg på samme sted, selv om båten var i bevegelse. Reaksjonen fra publikum var fantastisk!

Link: https://www.youtube.com/watch?v=TZw-zhYfLr

Konklusjon

front_coverTil syvende og sist er LiveBlox et neste generasjons verktøy som vil tillate amatører og fagfolk til å skape fantastiske nye prosjekter, på en rask, kraftig og morsom måte. Det vil åpne opp en verden av programmering til de som ikke har studert datavitenskap og det vil forbedre arbeidsflyten for folk som er vant til å jobbe med mer konvensjonelle redskaper.

Les mer på www.liveblox.org

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB