Test: Unitracker 7


Trond Eilertsen
Publisert 1. mars 2019, kl. 09:18

Unitracker påstår at dette er en enkel GPS tracker å bruke, stemmer dette? Vi sjekker.

Unitracker 7 fra unitracker.no er ifølge leverandøren en liten og enkel GPS tracker som kan gjøre livet sikrere for eldre, demente og barn, vi tester om dette stemmer.

I esken fra Unitracker ligger en liten GPS tracker, som har et ok design, den ligger fint å hånden og den har et feste som du kan feste en snor i som du kan henge rundt halsen eller andre steder. Den har også en stor SOS knapp som kan programmeres med flere SOS nummer, i tillegg så er det en sideknapp som fungerer som av og på bryter, samt en svarknapp du svarer med om noen av de forhåndslagrede sos nummerene ringer inn. Da kan du snakke med den som ringer.

For å komme i gang med å bruke GPS trackeren måtte jeg først kjøpe et simkort, et kontantkort fra Telia ble valgt. Så var det å skru opp de fire skruene som holder trackeren sammen slik at jeg fikk satt inn simkortet. Det var ikke helt opplagt hvilken vei kortet skulle sitte, men når jeg så nærmere etter så passet det bare en vei. Før dette står det i brukermanualen at pinkode og all viderekobling måtte deaktiveres på simkortet. Dette fikk jeg kundebehandleren i Telia butikken til å gjøre slik at det bare for meg å sette inn simkortet når jeg kom hjem igjen. 

Det gikk greit å skru opp trackeren, og simkortet kunne settes på plass før jeg skrudde sammen trackeren igjen. For å holde trackeren innenfor IPX6 standarden så satte jeg inn i skruehullene de små gummiproppene som fulgte med i esken til GPS trackeren.

Nå var det bare å skru på trackeren og sette den opp via SMS fra min egen telefon.

Det skal bare noen få kommandoer til før trackeren er klar til bruk. NB! Pass på at GPS trackeren kvitterer tilbake for hver SMS melding du sender til den. Nå kunne jeg ha brukt GPS trackeren slik den er, jeg kan sende SMS til den å få tilbake hvor den er, jeg kan få varsler tilbake i form av SMS hvis jeg har satt opp geogjerde, hastighetsvarsler mm.

Unitracker.no tilbyr også gratis sporingsplattform på norsk, med tilhørende app, men appen er ikke på norsk ennå, de lover at det kommer senere. De tilbyr også et betalt abonnement for å få flere funksjoner, men gratisutgaven dekker det meste som folk flest har bruk for, så det er denne jeg tester.

Oppsettet her gikk greit. Først registrerte jeg meg på sporingsweb.no. Der fikk jeg en epost med passord som jeg kunne logge på med på sporingsweb.no. Deretter setter jeg opp gps’en ved å legge inn IP-adresse og port til serveren slik at den kan kontakte sporingsweb.no sin server ved å sende noen enkle SMS kommandoer. Når dette var gjort la jeg trackeren i vinduet slik at den skulle få GPS signal og slik at den ble registrert på sporingsweb.no. Dette tok ca. rundt 10 minutter.

Før jeg tar trackeren i bruk så ønsket jeg å teste den litt i praksis, jeg puttet den i bilen slik at jeg kunne få inn litt sporingsdata til sporingsweb, og jeg har hatt den med meg i lommen når jeg er ute å gå.

Ja denne trackeren leverer faktisk. Jeg har nå historikk på når og hvor trackeren har beveget seg, og jeg har data på hastighet, og når gps-trackeren/bilen har stoppe og startet igjen.

Unitracker 7 gjør faktisk det leverandøren sier den skal gjøre, dette er en billig og enkel GPS tracker å bruke. Et stort pluss er at du slipper å tegne et månedlig abonnement  for å kunne bruke trackeren. Det er også et stort pluss at Unitracker etterhvert tilbyr en sporingsplattform på norsk (våren 2019 sier de).

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB