Metalldetektor – metallsøker – Procollector

Procollector AS er sponsor av teknologia.no, nettsiden for ny teknologi. De selger høykvalitets metalldetektorer, metallsøkere, gullvaskeutstyr og samlerutsyr.

Her forteller de litt om metallsøking som hobby:

Metallsøking som hobby er forholdsvis nytt, og inntil videre er det forholdsvis få som utøver den. Imidlertid er den i sterk vekst, og de senere årene har salget av metallsøkere og andre typer detektorer derimot tilnærmet eksplodert, og stadig flere får øynene opp for denne type aktivitet. Som ikke bare er spennende, den er både inkluderende og sunn, og man får sett deler av landet man kanskje ellers ikke ville ha lagt merke til.

Spennende
Spennende fordi, vel, det sier vel nesten seg selv. Selv om søkerne selv ofte ikke vil innrømme det, så dreier det seg tross alt om å finne «skatter». Både fra nåtid og fortid, og ikke så rent sjelden dukker det også opp noen fantastiske godbiter når man lar metalldetektoren gli over terrenget.

Inkluderende
Inkluderende, fordi man som gruppe er svært homogen, og samholdet søkere imellom er svært sterkt. Det sosiale står i sentrum, og ikke sjelden ser man større grupper som søker sammen. Det er også vanlig at søkere organiserer seg både i klubber og i forbund, og møtes jevnlig også utenfor søkesesongen.

Sunt
Sunt, fordi man ofte er ute og beveger seg i skog og mark, og ikke sjelden går man flere kilometer i løpet av en økt eller to. Mange sammenlikner det med en god runde på golfbanen, hvor man hurtig spaserer rundt ti kilometer eller mer.

En annen ting er at metallsøking er en hobby som inkluderer hele familien, og det er minst like spennende for de aller minste som for de eldste, og så lenge hver enkelt kan gå i sitt eget tempo, og i så lang tid de føler for, kan alle bli med på sine helt egne premisser. Metalldetektorer fås i all slags former, også lette til barn, slik at ungene kan være med ut og søke.

Ønsker man ikke å investere i kostbart utstyr før man har prøvd seg litt er det ofte mulig å kontakte noen av de lokale søkerne, som som regel ikke har noe imot å hverken ha med seg «nybegynnere», eller å fortelle om hobbyen sin.

Lærerikt
Dessuten er det lærerikt. Uansett om det man finner er av nyere dato, eller gammelt, så har det sin egen historie å fortelle. Kanskje finner man noen nye smykker? Og så kan man spekulere i hvordan de har havnet der man finner dem. Kanskje er de stjålet? Eller kanskje noen har mistet dem? I så fall, kanskje man klarer å finne eieren igjen? Litt avhengig av funnsted, er mulighetene mange og det er åpent for opplevelser langt ut over kun det å gå med metallsøkeren.

Kombinere med andre hobbyer
Det er selvfølgelig også mulig å kombinere metallsøking med andre hobbyer, som for eksempel fiske. Etter å ha kastet ut snøret kan man rusle litt opp og ned langs bredden og søke litt, eller man kan ta med metalldetektoren på bærtur, eller kanskje på jakt. Bare vær sikker på at det er i orden med tillatelser fra grunneier, og at området ikke enten er fredet eller på annen måte er unntatt muligheten til å søkes på.

Kort sagt, metallsøking er en ypperlig hobby for alle, helt uavhengig av alder, kjønn eller eventuelle funksjonshemninger. Med litt enkel planlegging og tilrettelegging finnes det ingen begrensning.