JDarkRoom – skriv uforstyrret


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 8. oktober 2009, kl. 00:30

Jdarkroom

Et mørkt rom fylt av kun tekst kan hjelpe deg mye. (ill. Teknologia)

Vi skriver mer og mer på data, enten det er i skole, i jobbsammenheng elle på privaten. Ofte må vi skrive ferdig noe og levere noe innen en spesiell tidsfrist. Men så kommer problemet: det er ikke alltid like enkelt å holde seg til arbeidet når det er noe som heter internett i nærheten.

Så hva gjør man når man bare må besøke en nettavis, bare for å sjekke om det har skjedd noe siden sist gang man var der, samtidig som man prøver å skrive? Svaret er enkelt: man laster ned JDarkRoom.

Stort mørkt rom

JDarkRoom er et veldig enkelt, men effektivt program. Formålet er å få deg til å glemme alt tjas og mas, og kun konsentrere deg om det du skal. Måten JDarkRoom gjør dette på er å lage et mørkt rom, der det eneste som vises er tekst og en bakgrunn (det er mulig å velge farge på bakgrunn og tekst). Ingen ting annet vises, og det er nettopp det som er så effektivt. Programmet dekker hele skjermen, slik at man ikke blir forstyrret av Live Messenger, internett, eller hva som måtte skjule seg bak programmet.

Plutselig er man i sin egen verden av tekst, og kun tekst. Når skrivingen endelig er ferdig, noe som burde gå fortere enn ellers, kan man lagre dokumentet, for så å lime det inn i din tekstbehandler.

JDarkRoom er fullstendig gratis og finnes for både PC, Mac, og Linux. Programmet krever imidlertid java for å kjøre. Last ned JDarkRoom her: codealchemists.com
codealchemists.com

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB