Fjernstyr datamaskiner med Teamviewer


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 1. november 2009, kl. 01:10

Med Teamviewer kan du fjernstyre andre datamaskiner enkelt. (Ill. Teknologia)

Med Teamviewer kan du fjernstyre andre datamaskiner enkelt. (Ill. Teknologia)

Fjernstyr datamaskiner over internett

Teamviewer lar deg fjernstyre andre datamaskiner slik at du kan styre dem uten å være tilstede fysisk. Dette er svært kjekt dersom du er den i familien som alltid må hjelpe andre med dataproblemer.

Med Teamviewer slipper du å måtte kjøre 70 mil til moren din for å hjelpe henne med PC-en. I stedet kan du hjelpe henne via din engen datamaskin. Du kan nemlig se skjermbildet hennes, og til og med kontrollere maskinen hennes. Det eneste moren din trenger å gjøre er å laste ned Teamviewer, programmet som gjør dette mulig.

Teamviewer gjør dette mulig, og det til de grader. Det Teamviewer gjør er å koble deg opp mot «partneren» din via internett. Da kan du både styre musen og kontrollere maskinen. Begge partene må ha programmet for at dette skal fungere, Teamviewer trenger ikke installeres, men kan også kjøres direkte (f. eks fra en USB-pinne) hvis du ønsker det.

Enkelt å komme i gang

Med Teamviewer er alt veldig enkelt. Når du starter det vil du få en ID og et passord. Disse to er kun dine og er personlige. Partneren din vil ha en annen ID og et annet passord. Den som trenger hjelp gir ID-en og passordet til deg, slik at du får tilgang. Når du har skrevet inn ID-en og passordet til partneren din blir du koblet til. Du vil få opp et vindu og i dette vinduet vises akkurat det partneren din ser. Du kan nå fritt styre maskinen til partneren din og hjelpe vedkommende med det aktuelle problemet. Husk at Teamviewer må kjøres på begge maskiner når man skal fjernstyre en maskin.

Programmet finnes for både Windows og Mac. Har du problemer eller spørsmål kan du sende en e-post til oyvind[at]teknologia.no, eller legge igjen en kommentar i kommentarfeltet.

Last ned Teamviewer her.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB