Økonomiapper for Android vs Apple


Trond Eilertsen
Publisert 5. november 2021, kl. 12:56

Det lanseres stadig nye apper til bruk for Android og Apple. De fleste appene er utviklet for å passe til begge operativsystemene. Det eneste du trenger å gjøre er å laste appen ned til din mobil. Du kan deretter bruke den direkte på mobilen, uten å måtte bruke en av søkemotorene.

Den siste tiden har det blitt utviklet apper til praktiske formål. Økonomiapper har i den sammenhengen blitt populære å bruke for folk flest. Du kan benytte deg av en praktisk budsjett, tilbudsapp eller andre apper. Mange apper er gratis å bruke, mens andre koster litt å laste ned.

Bruk en praktisk budsjettapp

Det er ikke alltid enkelt å holde orden på privatøkonomien. Ved å laste ned en budsjettapp får du raskt kontroll på både inntekter og utgifter. Dette gir deg en god pekepinn på hvor mye du kan sette av til sparing og forbruk hver måned. Det har i den senre tid blitt utiklet flere budsjettapper som er verdt  se nærmere på.

Budsjettapper som You Need A Budget (YNAB), My Budget Book og Toshl Finance brukes av stadig flere i Norge i dag. You Need A Budsjett (YNAB) er en av mest popullre budsjettappene i dag. Ved bruk av disse budsjettappene, får du raskt orden på økonomein din. De tre budsjettappene er tilgjengelige hos både Google Play og Apple Store.

Hold orden på både inntekter og utgifter

Det er ikke alltid like enkelt å holde orden på både inntekter og utgifter. Det har derfor blitt utviklet en rekke apper som skal hjelpe deg med privatøkonomien. Du bør blant annet se nærmere på appen Monefy. Dette er en gratis økonomiapp som skal bidra til at du klarer å holde oversikten over både inntekter og utgifter over tid.

Appen Monefy var i starten bare tilgjengelig hos Google Play. I dag kan du også laste den ned fra App store. Dette har ført til at den populære appen har blitt stadig mer vanlig å bruke for personer som er opptatt av privatøkonomien. Dette er først og fremst en app som fungerer både som mobilbank og økonomisk planlegger.

Praktisk organisering av kvitteringene dine

Det er ikke alltid like lurt å kaste kvitteringer. Mange opplever at det er behov for en kvittering lenge etter at kjøpet ble utført. Ved å laste ned appen Evernote, får du kontroll på dine kvitteringer. Dette er app som organiserer kvitteringer og viktige dokumenter. Dokumentene kan også være håndskrevne.

For at appen skal kunne lagre dokumenter og kvitteringer, tar du et bilde med mobilen din. Appen fungerer derfor som en slags scanner. Den gir tilgang til en oversiktlig kalender som skal holde oversikten over både avtaler og forfallsdatoer. Du kan laste ned Evernote fra både Google Play og App Store.

Sammenligning av apper til Android vs. Apple

Du velger selv om du du ønsker å bruke Android eller iOS. I dag foretrekker mange å bruke Apple, menAndroid er likevel et meget godt alternativ for deg som ønsker en rimeligere mobil. Det lanseres stadig nye mobiler, som raskt blir tilgjengelige på det norske markedet. Du kan derfor velge blant utallige modeller i dag.

Hvis du er en av dem som liker å bruke apper i hverdagen, bør du bruke tid på å finne de beste alternativene. Ved å bruke et bestemt antall apper på mobilen, vil du få kontroll over både personlige gjøremål og privatøkonomi. Både Apple og Android fungerer godt til bruk i forbindelse med apper.

Fordeler og ulemper med bruk av Android

Android er et operativsystem som brukes på både PC og mobil. En mobil som fungerer ved bruk av operativsystemet Android er gjerne et rimeligere alternativ. Apper som er utviklet for bruk på Android er derfor ofte også gratis. Mye av grunnen til dette er at målgruppen ofte har noe lavere inntekt enn personer som bruker Apple.

Fordeler og ulemper med bruk av Apple

Hvis du laster ned en app til din Android, vil du ofte møte på annonser. Apper som er utviklet for Apple markedsfører mindre ved bruk av annonsering. Du må ofte betale for å kunne laste ned en app til din iOS. Både Apple og Android fungerer utmerket for deg som liker å bruke apper.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB