Nå blir BankID raskere


Trond Eilertsen
Publisert 11. april 2023, kl. 16:02

Fremover blir BankID-opplevelsen enda raskere og bedre, når du stadig flere steder kan logge inn ved å bruke ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller PIN-kode i BankID-appen.

– Den nye løsningen vil gjøre hverdagen enklere og raskere for mange av brukerne våre. Mens en innlogging med BankID på mobil tar rundt 30 sekunder, vil det ta under 10 sekunder å logge inn med BankID-appen ved bruk av ansikt, finger eller PIN-kode, sier Jan Bjerved, leder for ID i BankID BankAxept.

Skal bli mer utbredt enn passord

Raskere BankID vil bli mer og mer utbredt med tiden. Ambisjonen er at du i framtiden skal kunne bruke innlogging med ansikt, finger eller PIN-kode i de aller fleste tilfellene. Dette vil med andre ord i stor grad erstatte dagens bruk av passord. Unntaket er situasjoner som krever ekstra sikkerhet, for eksempel ved større transaksjoner og e-signeringer, som når du skal signere dokumenter ved boligkjøp.

Gradvis utrulling

– Utrullingen av raskere BankID hos brukerstedene vil skje gradvis, og du vil fortsatt oppleve at du må bruke passord i mange tilfeller en god stund framover. Det vil heller ikke være et krav å benytte biometrisk innlogging, men det anbefales fordi det gir en enda bedre og raskere brukeropplevelse, sier Bjerved.

For å bruke raskere BankID, må banken din tilby BankID-app og ha åpnet for innlogging med ansikt, finger eller PIN-kode. I tillegg må du ha operativsystem iOS14, Android 7 eller nyere, og du må ha aktivert ansiktsgjenkjenning/fingeravtrykk/PIN på enheten din.

Noen BankID-brukere har allerede klargjort appen sin for innlogging med ansikt, finger eller PIN. Disse vil få automatisk tilgang til tjenesten når den nå rulles ut. Brukere som ikke har klargjort appen sin for raskere BankID ennå, kan aktivere tjenesten ved å følge guiden nedenfor.

GUIDE: Slik aktiverer du ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller PIN i BankID-appen


For nye app-brukere: 

Som ny bruker av BankID-app, vil du kunne aktivere BankID med ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller PIN når du aktiverer appen.

Følg instruksene i appen for å aktivere raskere BankID.

Dersom du ikke får aktivert BankID med ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller PIN når du aktiverer appen, bør du sjekke om dette er aktivert på telefonen eller nettbrettet du bruker. Dette kan du se i innstillingene på telefonen/nettbrettet. 

For de som allerede har tatt i bruk appen: 

Åpne BankID-appen og trykk på «Min BankID» i menyen nederst på siden.

Følg instruksene i appen for å aktivere BankID med ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller PIN.

Dersom du ikke får aktivert BankID med ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller PIN ved å følge stegene over, bør du sjekke om dette er aktivert på telefonen eller nettbrettet du bruker. Det kan du se i innstillingene på telefonen/nettbrettet. 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB