Hva med Chrome forhåndsinstallert?


Christofer Nygård
Publisert 6. november 2009, kl. 20:36

Tidligere i år kom nyheten om at Microsoft ville lansere en Internet Explorer-fri Windows 7 i Europa, til jubel fra forbrukerne. Denne versjonen ble senere trukket tilbake, og eiere av Microsofts nyeste operativsystem måtte finne seg i å få IE 8 ut av boksen – også i Europa.

Sony Vaio med Windows 7 og Chrome ut-av-boksen. (Foto: DownloadSquad)

Sony Vaio med Windows 7 og Chrome ut-av-boksen. (Foto: Download Squad)

Men dette hindrer likevel ikke Google i å ta saken i egne hender.

Selskapet bak den svært populære nettleseren, Chrome, har nemlig gått direkte til produsentene (OEM) og isteden inngått avtaler med dem.

I årevis har mange PC-produsenter levert maskiner med Google Desktop ut av boksen. Mange av disse skal nå utvide tilbudet til å inneholde Chrome også.

Kan ta konkurransen til nytt nivå

Helt siden Microsoft overtok tronen fra Netscape har de dominert nettlesermarkedet. Det er ikke til å komme bort fra at dette har en sammenheng med at Internet Explorer har vært bundlet med samtlige Microsoft-operativsystem de siste årene. Microsofts totaldominans har de siste to årene vært for fall, og hvis det nå blir tilfelle at andre nettlesere, som Chrome og Firefox, kan få nyte av den samme fordelen, skal det bli interessant å følge konkurransen i markedet videre.

(Kilde: Download Squad)

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB