Stumbleupon – en ny måte å surfe på


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 12. november 2009, kl. 17:27

stumble-artikkel

Stumbleupon er en fantastisk tjeneste som lar deg surfe på side du ikke trodde eksisterte! (Ill. teknologia)

Artikkel originalt skrevet av Torgeir Berg, med tillatelse for republisering.

Et fantastisk internett-verktøy

Stumbleupon gjør akkurat det den lover, den slenger deg inn på en tilfeldig internett-side og bruker stortsett hele nettverket som scene. For at du ikke skal stumble deg gjennom 3 timer med gardin-kunnskap, teori om matrialtretthet eller ting du bryr deg pent lite om, kan du velge ut kategorier du interesserer deg for. Og her er valgene mange! Jeg klarte uten problemer å skreddersy Stumbleupon etter mine egne valgets kvaler.

Og ble jeg klokere?

Kan med handa på hjertet si at dette internett-verktøyet har gjort internett et par hakk mer interessant. Visste du at de tre pyramidene man ofte ser på postkort fra Egypt har to hemmelige hulerom som pr. i dag er uutforsket? Eller visste du at kjernene i ordinær plomme inneholder cyanid, som visstnok skal være løsningen på kreft-gåten? Men ok, nok om mine egne særinteresser.

Stumbleupon kan fåes her, den legges inn i nettleseren din og legger opp en menylinje. Når det er gjort får du en knapp du kan trykke på for å sende deg ut i sanseløs surfing. Perfekt for småkjedelige ettermiddager eller lunsj-pauser.

Klubbhus

Takket være ca 7500 000 medlemmer og deres side-anbefalinger og det faktum at jo oftere du bruker stumbleupon, blir den stadig mer presis på anbefalinger til deg.
Som medlem kan du legge til vennene dine, og atpåtil få deg nye.
Så er det slutt på klubbhus og møter på hobbyforeninger nå? På ingen måte, husk at du må fortsatt ha hund for være hunde-eier, men horisonten din vil utvides, og alt det takket være et enkelt tastetrykk!

Finner du noe morsomt eller interessant med Stumbleupon, som du vil dele med oss, legg ut link på kommentator-feltet!

Besøk StumpleUpon via denne lenken (http://stumbleupon.com).

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB